Blic

Kraće na Badnji dan, a zatvoreno za Božić

Posle novogodišn­jih, na redu su božićni praznici, zvanično je samo četvrtak, 7. januar, neradni dan, ali nije mali broj onih koji će se odmarati četiri ili pet dana, te vezati praznike i vikend.

-

VEĆINA SUPERMARKE­TA I drugih manjih prodavnica u sredu, 6. januara, radiće skraćeno do 18 časova, dok će na Božić, uz tek poneki izuzetak, sve biti zatvorene.

Kraće radno vreme na Badnji dan imaće i banke (neke do 15, neke do 17), ali i pošte koje inače rade ceo dan, a sada će biti otvorene samo do 18. I jedni i drugi će biti zatvoreni na Božić, sa izuzetkom Glavne pošte u Takovskoj (Beograd), kao i onih na graničnim prelazima.

Svi koji planiraju šoping u nekom tržnom centru to će moći da urade u sredu, 6. januara, ali samo do 18 časova, dok će tržni centri kako u Beogradu, tako i u unutrašnjo­sti Srbije, na sam Božić biti zatvoreni.

Od petka, 8. januara sve bi trebalo da se vrati u normalu pošto se radi o regularnom radnom danu, ali iako će biti otvorene prodavnice, banke, pošte, tržni centri, kao i državne ustanove, ipak nije mali broj onih koji su uspeli da povežu praznike i Božić.

Aktuelne epidemiolo­ške mere oročene su do ponedeljka, 11. januara, a članovi Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 uskoro bi trebalo ponovo da zasedaju, te odluče o njihovom produžavan­ju, eventualno­m ublažavanj­u ili pooštravan­ju.

Podsetimo, kafići, kafane, restorani, klubovi i svi drugi ugostitelj­ski objekti trenutno, uz poštovanje svih mera, mogu da rade kako preko nedelje tako i vikendom do 20 časova. Na drugoj strani, prodavnice prehramben­e robe, trafike, kiosci svakog dana mogu da budu otvoreni do 21 h dok apoteke, benzinske pumpe (samo točenje goriva) i svi koji se bave dostavom hrane, mogu da budu otvoreni 24 sata dnevno bez pauze.

Ove godine imaćemo manji broj neradnih dana pošto će doći do poklapanja vaskršnjih i prvomajski­h praznika, te nas očekuje mini-odmor od petka, 30. aprila do utorka,

4. maja.

Prethodno nas očekuje i četvorodne­vna februarska pauza pošto ćemo dva neradna dana zbog Dana državnosti,

15. i 16. februara, moći da povežemo sa vikendom.

 ??  ?? i zaposleni u tržnim centrima će se odmarati za božić
i zaposleni u tržnim centrima će se odmarati za božić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia