Blic

UNUCI će ME NASLEDITI

-

Bešlića su unuci uspeli potpuno da promene, te im je sada posvećenij­i nego ikada. - Kako sam dobio unuke, totalno sam drugi čovek. Nisam bio ni toliko vezan za sina kao sad za unučiće. Kada sam bio mlađi, stalno sam bio u nekoj gužvi, nastupi i obaveze, te nisam uspeo da ispratim rast sina. Unuci su neka druga priča. Lamija voli da pleše i igra, možda ona nasledi talenat na muziku – govori pevač.

Privatan BIZNIS

- Pumpu sam iznajmio i od nje dobijam kiriju, dok je motel moj i dalje. Smanjio sam kapacitet za nekih 30 odsto, ali i dalje radi. Ne mogu da se požalim. Imam četvoro radnika, bitno je da njima mogu da isplatim plate i eto, šta meni malo ostane od svega toga. Ne tražim pomoć od države, pokrivam koliko mogu - smatra Halid, koji kaže da je glavni recept za uspeh dobra pesma.

- Ili imaš dobru pesmu ili nemaš. Može se nekada proći na foru. Ali evo, koliko sam godina na estradi, u muzici je ili imaš pesmu ili nemaš. Stilski se ljudi menjaju, pravi se kao nešto moderno, ali u stvari je to bez kvaliteta. Kvalitet drastično pada u našem poslu. Pokriva se rečenicom ovo je moderno i tako im sve prolazi na foru – ističe Bešlić, i dodaje kako je u srećna vremena mogao da zaradi dosta novca od prodaje albuma.

- Pre su se snimali albumi i sav novac je ulagala diskografs­ka kuća. Nisam plaćao ni autore, ni pesme, nikakvog troška nisam imao. Sve je bilo besplatno, ali su oni imali veliku zaradu od prodaje albuma, velikih turneja, koncerata. Toga sada nema, sviramo žive svirke i tu zarađujemo. Imam nešto malo od Jutjuba i tih popularnih mreža, ali to nije ni blizu kao što je bilo pre. Nekada prodam 300.000 primeraka albuma i od toga živim tokom cele godine – zaključuje Halid Bešlić za „Blic“.

AKO SE OVAKO NASTAVI, SIGURNO BIH MOGAO DA IZGURAM JOŠ DVETRI GODINE DA ŽIVIM LAGODNO OD ŠTEKA KOJI IMAM

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia