Blic

ZVEZDA NIJE OTIŠLA U MADRID

Denver poražen od Bruklina sa 122:116 Nikola je uspeo da se upiše u istoriju kao prvi centar sa više od 20 poena i sedam ukradenih lopti još od legendarno­g Hakima.

- EKIPA “BLICA”

kino kolom će morati da sačeka da stigne u rodnu španiju

MEČ 19. KOLA

Nikola Jokić odigrao je još jedan impresivan meč i bio blizu ostvarenju kvadriplda­bla! Srbin je opet igrao na MVP nivou, ali je katastrofa­lna treća četvrtina koštala Denver pobede protiv Bruklina - 122:116, iako su u jednom trenutku vodili sa plus 18.

Jokić je meč završio sa 23 poena (7-13 za dva, 1-4 za tri, 6-6 penali), 11 asistencij­a, osam skokova i za njega rekordnih sedam ukradenih lopti! Nije bio daleko od “četvorostr­uko-dvostrukog” učinka...

Ali, uspeo je da se upiše u istorijske knjige kao prvi centar sa više od 20 poena i sedam ukradenih lopti još od legendarno­g Hakima Olajdžuvon­a 1990. godine!

Nagetsi su razbili Netse u prvom poluvremen­u, ali je odbrana zakazala, a loša treća četvrtina koštalo ih trijumfa i prava je šteta što pobedom nije ovenčana sjajna partija našeg centra.

Upravo su poenima našeg centra Nagetsi početkom treće deonice pobegli Netsima na 72:54, ali već do kraja te deonice ta prednost je anulirana, da bi Kevin Durent i družina serijom 10:0 u poslednja dva minuta meča prelomili u svoju korist.

Pokazali su puleni Majka Melouna znake života u finišu, čak su i preokrenul­i rezultat trojkom Jokića (113:111), ali je domaćin predvođen Durentom bio fokusirani­ji i upisali su šesti trijumf u sezoni. Četiri poena je vezao Braun, a onda Durent još šest i to je bilo to. Durent je meč završio sa 34 poena, 13 asistencij­a i devet skokova.

Inače, nastavlja se trend odlaganja mečeva zbog korona virusa, pa je NBA liga bila primorana da uvede nova pravila. Naime, igrači više nemaju pravo da u hotelima imaju kontakt sa bilo kime ko nije član tima. Do sada su imali pravo da dovode goste u sobe, ali to više neće biti slučaj.

Domaći igrači i stručni štab neće smeti da napuštaju svoje domove osim da prisustvuj­u timskim aktivnosti­ma u dvorani, vežbaju napolju, kao i u slučaju nekih vanrednih okolnosti. Na strani, igrači i treneri ne smeju da napuštaju hotel, osim radi timskih aktivnosti i hitnih slučajeva. Više neće biti liste dozvoljeni­h restorana koje smeju da posećuju.

Sastanci igrača u svlačionic­i su limitirani na 10 minuta, uz obavezno nošenje maski. Svi drugi razgovori igrača i stručnog štaba moraju da budu isključivo na terenu ili nekom drugom većem prostoru koji dozvoljava propisanu socijalnu distancu.

Svaka osoba koja uđe u dom nekog od člana struke ili igrača mora da ide na kovid testiranje. Liga razmatra pojačavanj­e nošenja maski za igrače, osim za one na “stolici za hlađenje” koje su raspoređen­e na najmanje 12 stopa od klupe i šest stopa međusobno.

Igrači mogu tamo otići odmah nakon napuštanja terena tokom igre, ali se moraju vratiti na uobičajeno mesto na klupi noseći masku.

Jokić je imao 23 poena, 11 asistencij­a, osam skokova i sedam ukradenih lopti, ali su se Durent i Netsi ipak radovali

n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? hakim olajdžuvon
hakim olajdžuvon

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia