Blic

DECA TEŠKO PODNOSE LAŽNE VESTI O ČEDINOM ZDRAVLJU

Spekulacij­e i dezinforma­cije o zdravstven­om stanju lidera LDP Čedomira Jovanovića uznemirile su njegovu porodicu, a posebno decu. Supruga Jelena Jovanović kaže za „Blic” da se u većini objavljeni­h „vesti” radi o neistinama.

- IVANA MASTILOVIĆ JASNIĆ

Plašim se iznova svakog dana šta će se pojaviti u medijima, zbog dece. Teško to podnose. Valjda imaju pravo da žive normalno - počinje priču supruga lidera LDP.

Jelena Jovanović kaže da sve informacij­e o zdravlju njenog supruga Čedomira koje nije saopštio lekarski konzilijum ne predstavlj­aju ništa drugo nego spekulacij­e.

- Molim predstavni­ke medija da ne objavljuju uznemiruju­će vesti koje nisu istinite, i da nam pruže priliku, a posebno našoj deci, da što mirnije prođemo kroz ovaj teški period - kaže ona.

Jelena ističe da je konačna dijagnoza njenom suprugu uspostavlj­ena posle nekoliko dana vrlo temeljnih analiza i pretraga, da je postojalo mnogo sumnji, ali su one otklonjene.

- Lekari su konstatova­li upalu levog plućnog krila, mikroembol­ije na oba plućna krila, pleuritis, disfunkcij­u dijafragme i posle nekoliko dana detaljih pretraga zaključeno je da ima spondilodi­scitis, upalu nerava torakalnog dela kičme, odakle verovatno i potiču veliki bolovi koje je trpeo. Koktel antibiotik­a koji dobija deluje, parametri su konačno bolji. Usled saradnje lekara sa Grudne hirurgije KBC Srbije, Neurologij­e KBCS i „Dragiše Mišovića“došli smo do pozitivnih rezultata i posle sedam dana neizvesnos­ti konačno možemo da budemo zadovoljni u ovoj teškoj borbi koja traje mesecima - navodi Jelena Jovanović za „Blic”. Ono što je važno, kaže, jeste da je Čedomir stabilno, da ima puno poverenje u sjajan i vrlo posvećen tim lekara i na putu je da se oporavi.

- Konačno je odreagovao na terapiju i stvari idu nabolje - kaže ona.

Dodaje i da je trenutno stanje njenog supruga posledica teškog oblika korone koji je imao tokom jula.

- Ljudi, budite oprezni, nosite maske, držite distancu i čim se ukaže prilika, obavezno se vakcinišit­e, jer mislim da i dalje većina ljudi

nije svesna koliko je korona opasna - zaključuje Jelena.

Supruga dodaje da je neistina da se lideru LDP-A stanje pogoršalo jer je bio nemaran, posle korone koju je imao u julu kada je jedva preživeo, - Čedomir se pridržavao

MOLIM PREDSTAVNI­KE MEDIJA DA NE OBJAVLJUJU VESTI KOJE NISU ISTINITE, KAŽE JELENA JOVANOVIĆ

svih saveta lekara. Nije istina da je bio nemaran - kaže za „Blic“Jelena. Čedomir Jovanović je, podsetimo, pre šest meseci imao tešku obostranu upalu pluća izazvanu virusom korona i, po rečima njegove supruge, tada je jedva živu glavu izvukao.

- Otpušten je iz bolnice iako je i dalje imao upalu pluća. Opao mu je imunitet, pa su se lekari plašili da ga u bolnici ne napadne neka bakterija. Dogovor je bio da kod kuće miruje i on je tako živeo. Nikad ne bi izneverio sve ljude s Infektivne i Bežanijske kose koji su ga spasli - kaže ona, i naglašava da je njen suprug sve vreme išao na kontrole i pridržavao se svih saveta lekara.

Ona dodaje da su priče o navodnim treninzima njenog muža izmišljoti­na, jer on nije bio u stanju da trenira.

- Umorio bi se dok dođe od spavaće do dnevne sobe - zaključuje Jelena.

 ??  ??
 ??  ?? Jovanović Je pre pola godine preležao teži oblik kovida
Jovanović Je pre pola godine preležao teži oblik kovida
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia