Blic

Vučić: Došao sam da čestitam, ne zanima me čija je ideja

Gondola na Zlatiboru svečano je juče otvorena, a događaju su prisustvov­ali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je poručio da je ponosan zbog tog projekta, i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

-

- DOŠAO SAM da podržim važan projekat i da kažem koliko se kao predsednik Srbije radujem svakom uspehu koji donosi dobro našim građanima i našoj zemlji poručio je Vučić.

Vučić je dodao da nije na otvaranje gondole došao da bi govorio o političkim partijama, već da bi podržao važan projekat.

- Od mene nećete čuti da je gondola loša, jer je inicirao neko drugi. Ne zanima me ni najmanje ko je imao tu ideju. Došao sam da čestitam i mislim da Srbija tako treba da funkcioniš­e - rekao je Vučić.

On je najavio da će u tom kraju, osim puta do Požege, koji će, kako kaže, da bude gotov do slave Sveti Nikola, da se gradi i obilaznica do Zlatibora.

- Želimo da vidimo kako i na koji način da približimo Zlatibor drugim urbanim centrima. Velika je trka između Vrnjačke Banje i Zlatibora - rekao je Vučić.

Predsednik opštine Čajetina i lider opozicione stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović izjavio je juče da poseta predsednik­a Vučića predstavlj­a početak dijaloga vlasti i opozicije.

- Današnja poseta treba da bude shvaćena kao početak dijaloga između opozicije i vlasti. Ja sam zahvalan što je Vučić shvatio da je ova investicij­a od opšteg interesa i što smo uz njegovu pomoć uspeli da otkočimo realizacij­u projekta i dobijemo sve potrebne dozvole - rekao je Stamatović.

On je podsetio i da je za obnovu skicentra Tornik bilo birokratsk­ih problema, i to od 2004. godine, kada se krenulo sa razgovorim­a o sređivanju centra koji je bio porušen tokom NATO bombardova­nja.

- Ni za vreme Koštunice i Tadića na najnižim birokratsk­im nivoima nije bilo razumevanj­a za sređivanje ski-centra i izgradnju gondole. Obnova je trajala pet godina - kazao je Stamatović.

Stamatović­eva stranka je bila deo Saveza za Srbiju, koji više ne postoji i umesto koga je formirana Udružena opozicija Srbije.

Prema rečima Kristijana Buvijea iz kompanije „Poma“, koja je radila na ovom projektu, zadovoljst­vo je nalaziti se na ovom mestu.

- Velika mi je čast, zahvaljuje­m vam se još jednom, gospodine predsednič­e i gospodine gradonačel­niče. Drago mi je što je oprema francuske kompanije danas na ovom mestu - kazao je on.

Cilj: deset miliona noćenja Prema rečima direktorke JP „Gold gondola“Bojane Božanić, sa gondolom i ova planina ulazi u novu eru turizma.

- U narednih 7 do 10 godina očekujemo da, zahvaljuju­ći i gondoli, ostvarimo 10 miliona noćenja i dovedemo million turista tokom godine na Zlatibor. Gondola će omogućiti i realizacij­u novih projekata na njenoj trasi koji će upotpuniti turističku ponudu - rekla je Božanićeva.

Poseta Vučića treba da bude shvaćena kao početak dijaloga između opozicije i vlasti. Zahvalan sam što je Vučić shvatio da je ova investicij­a od opšteg interesa, rekao je Milan Stamatović

 ??  ?? Srbija ovako treba da funkcioniš­e, rekao Je vučić
Srbija ovako treba da funkcioniš­e, rekao Je vučić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia