Blic

MLADIĆ UBOD NOŽEM U SRCE

Ivan T. (22) iz Beograda preminuo je juče rano ujutru nakon što ga je, kako se sumnja, mladić D. I. (20) usred noći ubo u srce.

- MILJANA VRANIĆ

Kako saznajemo, napad se dogodio u četvrtak oko 3.30 ujutru ispred zgrade u kojoj je mladić živeo s porodicom u Ulici dr Ivana Ribara na Novom Beogradu.

- Mladić je kobne večeri bio na žurki u jednom stanu na Novom Beogradu. Nakon ponoći on se vratio u svoj porodični stan, međutim, ubrzo potom on je ponovo izašao. Zbog čega je izašao, da li je primio poziv od nekoga ili je nešto drugo u pitanju, otkriće istraga - kaže izvor „Blica” upoznat sa slučajem.

Ivan T. je nakon ubadanja i dalje davao znake života. Njega su u lokvi krvi pronašli njegov otac i drug, koji su ga privatnim automobilo­m odvezli u Urgentni centar, gde je nakon pola sata, nažalost, uprkos svim

Kako su pokazali prvi podaci iz istrage, mladić je oštrim predmetom uboden u srce - sumnja se da je u pitanju nož

naporima lekara, preminuo. Kako su pokazali prvi podaci iz istrage, mladić je oštrim predmetom uboden u srce - sumnja se da je u pitanju nož. Policija je juče tokom dana prikupljal­a materijaln­e dokaze na mestu tragedije, nakon čega je uhapšen D. I. (20). Njemu

Šampion Premijer lige je posle 7:0 sa Kristal Palasom u prethodna tri kola osvojio samo dva boda uz jedan postignut gol, tako da sada gleda u leđa ekipi menadžera Olea Gunara Solskjera.

DA IMA NAVIJAČA, pesma sa “Enfilda” bi se čula sve do 40 kilometara udaljenog “Old Traforda”. Ovako, fudbaleri Liverpula u nedelju (17.30) moraju da se trgnu iz zimskog sna i Mančester junajtedu pokažu ko je gazda na Ostrvu. To, međutim, neće biti nimalo lak posao. Izabranici Jirgena Klopa su posle 7:0 sa Kristal Palasom pomislili da će protivnici sami da se predaju. Bila je to greška koja može da ih skupo košta, jer su onda protiv tri tima iz donjeg dela tabele Premijer lige osvojili samo dva boda, uz jedan postignut gol.

Ipak, ne bi trebalo da zaborvimo da je Liverpul šampion i da ima vatrenu moć koja može da sruši Junajted. Ove sezone na “Enfildu” imaju skor od sedam pobeda i samo jednog remija, uz gol-razliku 21:8.

Sa druge strane, “đavoli” su krenuli u prepoznatl­jivo sporom ritmu, kada im se potkralo i 1:6 sa Totenhemom. Onda se ekipa promenila za 180 stepeni i dobila je devet od poslednjih 11 mečeva u domaćem šampionatu. Što je još važnije, u gostima su opasniji nego na svom bunjištu - sedam trijumfa i jedan remi.

Jedan podatak može da znači, ali i ne mora - Junajted ove sezone nije dobio nijedan veliki derbi. Izgubio je od Arsenala i Totenhema, a igrao nerešeno sa gradskim rivalom Sitijem i Čelsijem.

Možda se u Mančestero­vom slučaju titula osvaja na malim mečevima.

Subota 16.00

U nedostatku motiva, Hibernijan je spustio gard i ušao u seriju poraza. Igrači su svesni da će sigurno igrati u plej-ofu, ali čudi da trener i uprava ne uspevaju da ih trgnu. I pored toga, i dalje imaju pozitivnu gol-razliku. Protiv relativno lakih protivnika Kilmarnok je osvojio sedam od devet bodova i popravio položaj. Uz to, sada sa više samopouzda­nja ulazi u utakmice i otresitije igra. Hibsi moraju da budu oprezni.

2-4 (1.53), GG&3+ (2.50)

Subota 16.00

Ros se batrga, ali nikako da prepusti poslednju poziciju. Nova prilika ukazuje mu se ovog vikenda, pod uslovom da savlada Aberdin. Ali to neće biti lako jer igra protiv objektivno boljeg rivala, bez obzira na par lošijih izdanja. Ros je primio više nego duplo golova, uz dva meča manje, tako da Aberdin mora iskoristit­i prednost koju ima u defanzivi.

X2&I1+&II1+ (2.35), GG (2.00)

Petak 20.45

Veliki rimski derbi i vatromet u najavi. Dobro je poznato koliko se ne vole ovi rivali, a sada se čini da i jedni i drugi sa razlogom očekuju puno iz ovog „Derbija dela kapitale”. Lacio je lako rešio Parmu uz novu asistencij­u Sergeja Milinković-savića i u dobrom je naletu. Roma je imala pobedu protiv Intera, a na kraju se spasavala u dramatično­j završnici. Tako je prekinula niz od tri uzastopna trijumfa, ali sve bi zalečilo rušenje najvećeg rivala.

GG&D2+ (2.80), 1X&2+ (1.93)

Subota 15.00

Koliko god Siniša Mihajlović bio omiljena ličnost u univerzite­tskom gradu, razmišlja se o tome da li je trenutno pravi čovek za klupu Bolonje. Zašto? Nema pobedu u poslednjih osam utakmica i zona ispadanja nije više toliko daleko. Verona igra svoju igru, uzima bodove svuda gde se to očekuje i to je drži u gornjoj polovini Serije A. Za sigurnost u eliti nema briga, evropske aspiracije teško da postoje, tako da su ove utakmice skoro idealne za golove.

II2+ (2.05), IGGVIIGG (2.10)

Subota 18.00

Torino u ovaj duel ulazi posle dva vezana gostovanja Milanu na San Siru pa bi ovaj duel trebalo da im bude mnogo lakši. Međutim, Specija je pokazala da ima kvalitet pobedom nad Sampdorijo­m kada joj mnogi nisu davali previše šansi (2:1). Možda taj trijumf nije toliko iznenađuju­ć, koliko podatak da je tim trenera Vinćenca Italijana dominirao u posedu i broju stvorenih prilika pred golom rivala.

GG (1.73), 1&2+ (2.55)

SERIJA A JE odlučila da nas počasti sa dva specijalna meča i da tako ovog vikenada preuzme primat među ligama petice. Zanimljivo je da nas prvi očekuje u netipičnom terminu za Italijane, u petak (20.45) kada će grmeti na “Olimpijsko­m stadionu” u Rimu. Nažalost, grmeće samo na terenu, ne i na tribinama, jer će se gradski derbi Lacija i Rome preseliti na društvene mreže.

Nema tifoza, a to znači i da nema prednosti domaćeg terena za Lacio, koji nastavlja da igra u promenljiv­oj formi. Ekipa Simonea Inzagija ne može da se prepozna još od letos i nastavka takmičenja. Lacio je trenutno tek osmi, ali je konačno uspeo da veže dve pobede. Kao domaćin ne može da se pohvali dobrim rezultatim­a - po tri pobede i poraza na osam mečeva, uz negativnu gol razliku 11:13.

Roma se i sa prosečnim sastavom drži u vrhu, a ne zna za neuspeh u poslednja četiri kola Serije A. Pre

Nedelja 15.00

Sasuolo je do 82. minuta sa igračem manje odolevao Juventusu, čak jednom uspeo da se vrati sjajnim golom Gregorija Defrela, ali je na kraju ipak poklekao. Taj poraz ga neće mnogo zaboleti pošto se zna da mnogo bolje igra na svom Mapei stadionu u Ređo Emiliji i tu sakuplja gro svojih bodova. Biće bez „pocrvenelo­g” Pedra Obijanga protiv Parme, koja je najneefika­sniji tim u ligi i u seriji je od pet poraza. Videćemo da li će pomoći smena trenera Fabija Liveranija.

D2+ (1.60), 1&3-5 (2.85) pet dana odigrali su 2:2 sa Interom, a u gostima su dobili četiri od osam utakmica.

Samo 48 sati, u nedeju od 20.45 sastaju se timovi koji su od početka bili glavni favoriti za Skudeto - Inter i Juventus. Klub iz Milana je seriju od osam pobeda prekinuo u poslednja dva kola porazom od Sampdorije i već pomenutim remijem sa Romom, a na “Meaci” ima učinak 6-1-1. Juventus je posle šokantnih 0:3 sa Fjorentino­m vezao tri trijumfa. Važno je reči da “stara dama” u gostima ima po četiri pobede i nerešena rezultata, a postiže i prosečno 2,5 gola po meču.

Nedelja 20.45

Inter u pojedinim momentima igra atomski fudbal. Svi idu napred, niko nazad. Takvi su mu i rezultati, te je u poslednjih pet utakmica uvek bilo 3+, a ukupno je postignut 21 pogodak. Sledi „Derbi D’italija” u kom mu omraženi Juventus neće praštati greške kao što su Konteovi izabranici pravili protiv Sampdorije (1:2) ili Rome (2:2). „Stara dama” je pre desetak dana na San Siru tukla Milan sa 3:1 i ako bi isto ponovila protiv Intera, znaćemo da je ponovo prvi favorit za „Skudeto”.

GG&3+ (1.90), II2+ (1.85)

Pon. 20.45

Kaljari je svoj nedostatak kvaliteta pokazao u Firenci kada ni iz penala nije mogao do gola, a onda mu je presudio Dušan Vlahović. Mnogi nisu verovali, ali Milan i dalje opstaje na prvom mestu, i to sa lepom razlikom. Utisak jeste pokvario poraz od Juventusa, ali na San Siru veruju u onu parolu da se titula osvaja u malim utakmicama. Jedna od njih je i gostovanje na Sardiniji gde Milan nije izgubio od 2017. godine.

2&2+ (1.73), GG (1.95)

Petak 20.30

Union ponovo igra u Berlinu, a posle remija 2:2 sa „vukovima” (sa igračem više ispustili su vođstvo), još jednom ima težak ispit. Ne treba očekivati da ostanu među šest ekipa, ali svakako će se boriti da izađu u Evropu. Bajer je u ogromnoj krizi jer posle dva poraza nije pobedio Verder na svom bunjištu. U ekipu se uvukla apatija, koja je tipična za taj klub, i pitanje je kada će uspeti da je prebrode. Biće dočekani na nož i videćemo da li imaju odgovor.

I1+&3+ (2.15), GG&3+ (2.30)

dima koji stoje iza toga, iz straha za sebe i svog poslovnog partnera.

Prema pisanju nemačkih medija, Dragan C. je na sudu izjavio da je ranije bio profesiona­lni fudbaler u beogradsko­m fudbalskom klubu Crvena zvezda, ali da je zbog

Pored ekstazija, u kamionu su Pronađene i četiri vreće od jednog kilograma belog Praha za mešanje kokaina

povrede morao da završi karijeru. Navodno se od tada bavi prevozom robe.

Takođe na sudu je još ispričao da je dugovao 5.000 evra zbog kockarskih dugova, zbog čega je pristao da obavi posao za narko-dilere.

n

Dragan C. je na sudu izjavio da je ranije bio profesiona­lni fudbaler u beogradsko­m fudbalskom klubu Crvena zvezda

VIŠI SUD U Beogradu ocenio je da su delimično ispunjene zakonske pretpostav­ke za izručenje Darka Eleza Bosni i Hercegovin­i, ali će se konačna odluka znati tek nakon što prelomi Ministarst­vo pravde.

Iz Višeg suda u Beogradu danas je saopšteno da su uslovi za izručenje ispunjeni samo delimično. Naime, za krivična dela izvršena od 2005. do 2009. zahtev se odbija jer tada nije postao Ugovor o izručenju između Srbije i Bosne i Hercegovin­e.

Kako je ugovor iz 2013. godine, a potvrđen je godinu dana kasnije, sva dela koja je Elez, kako se sumnja, učinio nakon toga jesu osnova za njegovu ekstradici­ju Bosni i Hercegovin­i.

Osuđivani kriminalac čija grupa slovi za jednu od najbrutaln­ijih na našem prostoru, uhapšen je u Beogradu, u Batajnici, u prostorija­ma firme svoje supruge. Beogradska policija uhapsila ga je po nalogu Tužilaštva BIH.

Njegov advokat saopštio je ranije da ne postoje zakonski osnovi za izručenje jer je Elez državljani­n i Srbije i Bosne i Hercegovin­e.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? nedelja je rezervisan­a za fudbalski spektakl na ostrvu: da li će se radovati junajted i matić ili liverpul i mane?
nedelja je rezervisan­a za fudbalski spektakl na ostrvu: da li će se radovati junajted i matić ili liverpul i mane?
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ćiro imobile će da predvodi napad lacija u derbiju sa romom, koji se igra u petak
ćiro imobile će da predvodi napad lacija u derbiju sa romom, koji se igra u petak
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia