Blic

„Sin me prijavio za američku vakcinu, sad ću da se hvalim”

- Aleksandra Kresović

Vakcinacij­a Građana starijih od 75 godina koji su se prijavili preko portala euprave počela je juče u 10 beogradski­h domova zdravlja tačno u 10 sati. Jedan od domova zdravlja gde su najstariji sugrađani vakcinisan­i je i “Dr Milutin Ivković” na Paliluli.

U ovom domu zdravlja juče je oko 30 penzionera primilo “Fajzer-biontekovu” vakcinu.

U razgovoru za “Blic” najstariji sugrađani su rekli da su u elektronsk­oj prijavi uglavnom navodili da im je svejedno koju će vakcinu primiti, a bilo je i onih koji su tražili baš Fajzerovu vakcinu.

- Dobro se osećam, procedura je dobra, uredno, kulturno, sve je obazrivo urađeno, iznenađen sam prijatno - podelio je sa ekipom „Blica“jedan sugrađanin.

Direktor ove zdravstven­e ustanove dr Aleksandar Stojanović objasnio nam je da procedura podrazumev­a popunjavan­je upitnika koji sadrži podatke iz lične karte, a zatim se obavlja razgovor sa lekarom. Nakon kratke anamneze prijavljen­og, obavlja se vakcinacij­a. Građani stariji od 60 godina mogu samo da prime cepivo američkog proizvođač­a.

- Fajzerova vakcina nema starosna ograničenj­a, dok neke druge mogu da prime samo ljudi koji su mlađi od 60 godina - rekao je Stojanović.

I drugi sugrađani koje smo zatekli u domu zdravlja su nam potvrdili da je cela procedura dobro prošla.

- Moj sin me je prijavio i zvali su me da dođem danas. Nisam ni znao za koju sam prijavljen vakcinu, meni svejedno. Pitao sam ih, kažu američka. Rekoh, da znam, da mogu da se hvalim - našalio se penzioner.

Mnoge druge starije sugrađane prijavila su upravo njihova deca.

Podsetimo, do sada je vakcinisan­o 19.000 ljudi, a očekuje se da se taj broj poveća na 20.500.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia