Blic

MNOGI NISU NI SVESNI PREKORAČEN­JA BRZINE

-

“Blic” je sa jednom ekipom presretača izašao na teren i već u prvih deset minuta potrage ulovljen je strani državljani­n koji je na auto-putu Beogradšid, u blizini Šimanovaca, vozio “mercedes” švajcarski­h tablica 156,5 na sat iako je dozvoljena maksimalna brzina 130 na sat. Radilo se o vozaču sa pasošem Republike Severne Makedonije, koji je u neverici, najpre, tražio da vidi snimak svog prekoračen­ja pre nego što je platio novčanu kaznu od 5.000 dinara. Stanković ističe da vozači pred presretači­ma imaju različita opravdanja prekršaja.

- Nemaju neko objašnjenj­e, ne pravdaju nasilničku vožnju, ali pričaju da žure negde, idu kod lekara ili im je neko u bolnici ili žena na porođaju, pa žure ili su pod nekom euforijom – kaže Stanković.

Poreska uprava će tokom naredne nedelje od 18. do 25. januara svim preduzetni­cima paušalcima dostaviti elektronsk­a rešenja o utvrđenim poreskim obavezama za 2021. godinu. Mesečne akontacije po osnovu poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2021. godinu uplaćuju se sa pozivom na broj u čijoj je strukturi broj odobrenja za plaćanje (BOP), dodeljen za 2021. godinu.

PORESKE OBAVEZE ZA PAUŠALCE

POMOĆ BEOGRADA PETRINJI

Grad Beograd nastavlja da pomaže ugroženom stanovništ­vu Petrinje, pa je u to područje Hrvatske, nedavno pogođeno snažnim zemljotres­om, poslao još 12 montažnih kuća. Na svom Fejsbuku zamenik gradonačel­nika Goran Vesić objavio je da je još 12 montažnih kućica, poklon Grada Beograda, transporto­vano u Petrinju i Glinu. Grad Beograd je prošle sedmice već poslao 22 montažne kuće u Glinu i Petrinju.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia