Blic

VAKCINA će REŠITI PROBLEM S KORONOM

- NIKOLIĆ

- Situacija je teška. Ali uveren sam da dolaze bolji dani. takcina će, siguran sam, rešiti problem s virusom korona.

smo mi ovde, na koji način smo radili u Staroj Pazovi. Definitivn­o su napravili ogroman korak napred s velikim brojem treninga, analiza i ispravljan­jem grešaka sa treninga. To je dalo dosta samopouzda­nja momcima, da prihvate sistem i model igre kakvu želimo da sprovedemo.

Čini se da je nedostatak samopouzda­nja bio najveća mana tima, kako ste uspeli da ekipu tako preporodit­e?

- To dolazi s požrtvovan­im i predanim da radom. Kada su momci videli ostale ekipe i kako smo im u hodu objasnili naše ideje i način rada, dešavala se otvorena rasprava često. I potom su, moram da podvučem, igrači doneli sami neke odluke. Ujedno, poraslo im je i samopouzda­nje.

Kad se podvuče crta, može se zaključiti da ste alhemičar?

- Oh, alhemičar. Ne, nije moguće samo jednom čoveku da uradi ovakav posao. Imam sjajne saradnike u stručnom štabu, svi su uradili fenomenala­n posao. Tu su, naravno, i igrači, oni su izneli najveći teret. Inače, bilo je jako važno što smo u Staroj Pazovi bili 24 sata dnevno i kako smo diskutoval­i kako ćemo da se izborimo s izazovima. Moramo uvek da

ikola Jokić je uz peti tripl-dabl ove sezone odveo Denver Nagetse do NBA učinka 6-6 predvodeći ekipu do trijumfa nad Golden Stejtom od 114:104.

Naš reprezenta­tivni centar je ovoga puta postigao 23 poena, šutirao je 8/12 za dva, trojke ga nisu slušale (0/4), ali je ostvario i 14 skokova, 10 asistencij­a, te po tri osvojene i izgubljene lopte za 35 minuta na parketu.

Iako su podmlađeni Voriorsi, uz oporavljen­og bivšeg MVP-A Stefa Karija, koji je ubacio 35 poena, pravili prilično problema timu koji ih je ugostio s lošijim učinkom od njih, Jokićeve bravure, ali i bolja igra Denverovih rezervista od kolega iz suparničko­g tabora na kraju su presudili.

Uostalom, kada Jokić u trenu oka pobegne čuvaru, pa prođe ispod koša i zakuca iza glave (istina, ne baš savršene završnice), postaje vrlo brzo jasno ko kosi, a ko vodu nosi u ovakvom duelu:

Mlada a velika nada “ratnika” Džejms Vajsman nije mogao mnogo toga da uradi čuvajući najboljeg centra lige, koji je novom talentovan­om NBA suparniku ostavio nekoliko lekcija za učenje kod kuće (mada je sam Vajsman bio iznad svog dosadašnje­g proseka od 10,6 poena, ubacio ih je 18).

Nikola Jokić je, pritom, konstantno komandovao

Posle pobede Denvera nad Golden Stejtom (114:104), u kojoj je naš as zabeležio 23 poena, 14 skokova i 10 asistencij­a, legendarni O’nil vikao “spasiba, spasiba”, a Nikola mu uzvratio: “Ja sam iz Srbije, znaš to”.

Večeras će sc „Morača” u Podgorici biti mesto duela između košarkaša Budućnosti i Partizana, utakmica 15. kola ABA lige na programu je od 18 časova. U prvom ovosezonsk­om meču, crno-beli su u Beogradu izgubili košem uz zvuk sirene za istek produžetka.

- Budućnost je odlična ekipa koja je dobro vođena i dobro selektovan­a. Jezgro ekipe je ostalo isto, s igračima koji su u sistemu više godina. Ivanović i Kobs, koji su odlični napadači s dobrim šutom, kreatori su igre. Igrači na poziciji 4 takođe dobro šutiraju, igraju brzo, umeju da povuku ekipu u kontranapa­d. Jasno je da nas čeka veliki izazov i teška utakmica. Pre svega je potrebno da se regeneriše­mo nakon prethodnog meča i moramo da odigramo odbranu na visokom nivou, da nam to bude konstanta u igri, jer šut uvek može da varira. Suština je da odigramo timski i da hrabro uzimamo otvorene šutove. Osim malih povreda i umora, nemamo većih problema u ekipi. Ognjen Jaramaz nije još spreman da se priključi i pomogne timu, tako da će protiv Budućnosti igrati manje-više isti sastav kao i protiv Trenta istakao je trener Partizana Sašo Filipovski.

 ??  ?? Šekil O‘nil je, komentariš­ući meč između Denvera i Golden Stejta, imao gaf kada se obratio nikoli jokiću sa „spasiba, spasiba“
Šekil O‘nil je, komentariš­ući meč između Denvera i Golden Stejta, imao gaf kada se obratio nikoli jokiću sa „spasiba, spasiba“
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia