Blic

RAKIJA I JAGNJETINA SU PRVA

-

LIGA- O, da. Bio sam na jednom ručku, oduševljen sav vašom sa rakijom, kao i jagnetinom. Planiram uskoro da probam neke druge stvari - ističe Đerona. imamo čistu sliku, šta možemo da uradimo svakog dana u vezi s igračima. Naš cilj je da unapredimo sve.

Kakve su realne mogućnosti reprezenta­cije?

- Stvar je vrlo prosta, moramo da dobijemo dva od tri naredna meča i da osiguramo prvo mesto na tabeli. To bi nam olakšalo na žrebu, iako je svaki meč na šampionatu Evrope težak. Za razliku od Svetskog prvenstva, gde može da naleti neki lakši protivnik. Smatram da je druga faza neki realan domet našeg tima. U nekim momentima će nam trebati i sreća. Ali, mislim da posle toga, sa stečenim iskustvom, možemo da očekujemo i nešto više.

dakle, idemo na evropsko prvenstvo?

- U ovoj kvalifikac­ionoj grupi Srbija bi trebalo da bude među prva dva tima. A s postignuti­m rezultatim­a, napravili smo ogroman korak ka šampionatu. Ali i da smo izgubili oba meča od Francuske, trebalo bi da se borimo za drugo mesto. Sada je drugačija situacija. Iako, moram da napomenem, Grčka nije za potcenjiva­nje. Danas nema lakih utakmica.

Koje srpske igrače cenite?

- Kada sam bio pomoćni trener u Barseloni, osvojili smo Ligu šampiona, u timu su bili Škrbić, Perić, kasnije sam sarađivao sa Nenadićem, Stanićem, Đorđićem. Bilo je neverovatn­o raditi s tim momcima.

Koliko vam se sviđa srbija?

- Još ne poznajem zemlju dovoljno, svaki put sam bio ovde po nekoliko dana, zbog obaveza uglavnom u Staroj Pazovi i Zrenjaninu. Nadam se da ću jednog dana imati više vremena da upoznam Srbiju. Svakako mi se dopadaju ljudi. I Beograd.

rastrzani ste na tri strane, vodite reprezenta­ciju srbije, trenirate francuski šartr, porodica je u španiji...?

- Nije prvi put, prošle godine sam vodio selekciju Tunisa i radio u klubu. U današnje vreme s novim tehnologij­ama može se postići dosta toga. Drago mi je što i u reprezenta­ciji i u klubu imam dobre saradnike, s kojima često vodim razgovore i preko Zoom aplikacije. A pošto treniram i klub, jasnije mi je i da igrač mora uvek da bude spreman i za rad u nacionalno­m timu. Moja porodica je svesna da u ovoj profesiji mora da se putuje i provodi vreme u drugim zemljama - zaključio je Đerona.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia