Blic

ČAS ZA MALU MATURU I DO 3.000 DINARA

- ALEKSANDAR LATAS

Pripreme za malu maturu su u toku - zbog onlajn nastave roditelji su u strahu da deca nisu dovoljno naučila, te je interesova­nje za privatne časove ogromno. Većina grupa je popunjena, a cena časova se kreće od 800 (za dvočas u manjim grupama) do čak 3.000 dinara (individual­ni časovi).

Male mature u jednoj od najneobičn­ijih školskih godina će biti. Zbog virusa, redukovani­h časova, onlajn nastave i učenja od kuće, mnogi roditelji su zabrinuti kako će izgledati polaganje tri najvažnija ispita u životu svakog osmaka - matematike, srpskog i kombinovan­og testa. Zbog toga su dodatni privatni časovi veoma traženi.

- Naravno da razmišljam­o o svemu, od marta prošle godine nastava se ne odvija normalno, nego faktički od kuće. U takvoj situaciji gotovo je nemoguće pratiti kako i koliko dete uči, pogotovo ako ste na poslu čitav dan. Verujem da je deci najteže i treba ih razumeti, ali to ništa neće pisati na rezultatim­a ispita. Zbog toga smo našu ćerku upisali na dodatne časove iz matematike, koja je ipak najteža, kako bi se što bolje pripremila – rekla nam je Mila Vasiljević iz Novog Sada.

Njena ćerka Dajana, koju uskoro očekuje mala matura, kaže nam da je škola od pojave novog virusa sve samo ne obična.

- Često bude naporno kod kuće, izgubili smo rutinu. Tokom

u toku pripreme za najvažniji ispit svakog osmaka

dana fali ti mnogo stvari na koje si navikao, pa i druženje. Sve to nekako utiče na pažnju i motiv. Matematika mi je uvek teže išla, pa nju više učim, ove druge predmete mislim da ću lakše i bolje da savladam - dodala je ona.

Škole i privatni edukativni centri sa pripremama su počeli još u oktobru. Sudeći

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia