Blic

NAJVEĆI MASAKRI U SRBIJI

-

7. avgusta Davor Pernić uleteo je na imanje Raje Kazimirovi­ća, ubio njega, njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

U Žitištu je u julu 2016. godine u kafiću “Makijato” ubijeno pet osoba, 22 su ranjene, kada je Siniša Zlatić (38) ušao i ispalio više metaka iz automatsko­g oružja, koje je nelegalno posedovao.

U maju 2015. Rade Š. ubio je šestoro ljudi i sebe u mestima Martonoš kod Kanjiže i Orom. Masakr se dogodio dan nakon svadbe njegovog sina. On je mrtav pijan iz lovačke puške ispalio više hitaca i ubio šestoro ljudi

Devetog aprila 2013. u ranu zoru Ljubiša Bogdanović je iz pištolja CZ 88 u pet kuća ubio 13 komšija i rođaka, a onda presudio sebi u Velikoj Ivanči.

Nikola Radisavlje­vić u julu 2007. godine ubio je devet, a teško ranio dve osobe u Jabukovcu. On je pre krvavog pira pokušao da se ubije skokom u bunar, ali ga je u tome sprečio komšija. Posle nekoliko minuta, Radosavlje­vić je otišao do svoje kuće i uzeo pušku i krenuo da ubija komšije.

su se dan nakon tragedije u selo Rasno sjatili članovi familije, komšije i poznanici ove porodice, kako bi im pružili podršku u ovim teškim trenucima.

- Šta se zbilo i što je još važnije zbog čega, evo još ne znamo. Jesu bili u lošim odnosima, tako se makar priča po selu, ali niko nije verovao da će do ovoga doći. Ponovo je u selu bila policija, tu je i veliki broj ljudi... - kaže nam meštanka sela Rasna. Šest osoba osumnjičen­ih da su prošle godine pokušali šverc pola tone kokaina krajem oktobra u Galiciji u Španiji, među kojima i Srbi P. P. (36) i N. D. (37), ostaju iza rešetaka nakon što je molba njihovih advokata da im se pritvor ukine, odbijena. Španske vlasti na ovakav korak su se odlučile jer istraga protiv šestorice osumnjičen­ih još nije gotova i veruje se da bi se daljim radom na ovom slučaju moglo doći do „većih igrača“, odnosno naručilaca i primaoca pošiljke. Uprkos tome što se u nalogu za produživan­je privora navodi da je jedan od Španaca Herardo Rijal rukovodio prenošenje­m i transporto­m kokaina, agenti veruju da je on povezan sa većim dilerima, pa i organizaci­jom za šverc kokaina u Španiji.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia