Blic

RTS 2, 23.00 Bruklin

Crveno-beli bez Lojda, Simonovića i Noka, koji su ostali u Beogradu, imaju kraću klupu što je pogubno protiv timova koji se bore za visok plasman i zauzimanje što bolje pozicije pred start plej-ofa Evrolige.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Film „Bruklin“Džona Kraulija je priča o Eilisi Lejsi, mladoj irskoj imigrantki­nji koja pronalazi svoj put kroz Bruklin tokom pedesetih godina 20. veka. Privučena obećanjima Amerike, Ejlis napušta Irsku i upućuje se ka obalama Njujorka. Prvi okovi nostalgije brzo nestaju kada sveža romansa baci na nju opojne čari ljubavi. U glavnim ulogama su Serše Ronan, Emori Koen i Donal Glison.

Crvena zvezda se nije dobro provela u Valensiji (71:91), pa će večeras (19 sati) više sreće da potraži u 300 kilometara udaljenom Madridu.

Četa trenera Dejana Radonjića izlazi na megdan Realu u meču 19. kola Evrolige, koji je trebalo da se odigra u sredu, ali je odložen zbog snežne oluje u glavnom gradu Španije. Madrid je i dalje okovan ledom, tako da su crveno-beli odlučili da se više ne igraju sa avionima, već su doputovali autobusom.

Šta Zvezda može sa Realom?

Iskreno, u ovom trenutku jako malo toga. Beograđani su prikovani na dno sa minimalnim šansama da se domognu top 8 faze. Samo pravo čudo može da ih vine u plej-of, a to znači da večeras moraju da napadnu „kraljeve“koji se bore za što bolju startnu poziciju u doigravanj­u. To će biti teško bez pomoći Lojda, Simovića i Noka, jer se i protiv Valensije videlo da Radonjić ima skraćenu rotaciju.

Zvezdin trener je bio razočaran odbranom protiv Valensije, kao i velikim brojem grešaka što je iskusnija španska ekipa umela da iskoristi.

- Bilo smo previše mekani sa Valensijom. Veliki je problem kada svih 40 minuta odigrate loše u odbrani jer nema napada koji to može da nadoknadi - iskren je bio Dejan Radonjić.

Sa druge strane, trener Reala iskusni Pablo Laso prihvata ulogu favorita, ali ne krije da poštuje srpsku ekipu.

- Crvena zvezda se dosta promenila u poslednje dvetri nedelje. Vratio se trener Dejan Radonjić i doveli su iskusnog Kina Koloma. Na njihovu žalost, ostali su bez Džordana Lojda za ovaj meč, a on je košarkaš koji zna da napravi razliku - kaže Lasa.

Trener Reala očekuje da Radonjić pokuša nešto novo jer je ovo prilika da pronađe dobitnu kombinacij­u za nastavak sezone.

- Zvezda ima dosta lažnih četvorki. Počinju sa Kuzmićem na centru, ali Radonjić brzo promeni kompletnu petorku. Ekipa je sastavljen­a od dobrih šutera, a verujem da će više da koristi O‘brajanta, Davidovca, Lazića i Dobrića. Naravno, ne smemo ni da zaboravimo Voldena - zaključio je Pablo Laso.

n

 ??  ??
 ??  ?? trenera radonjića očekuje težak zadatak protiv reala
trenera radonjića očekuje težak zadatak protiv reala

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia