Blic

PARTIZAN „MINIMALCEM“STARTOVAO U TURSKOJ - POBEĐENO ZAGLEBJE

Pored 32 poena i 12 skokova, odmah je upisao i klupski rekord sa 14 asistencij­a. Durant je ipak bio najefikasn­iji sa 42 koša.

- EKIPA “BLICA”

Džejms Harden je na svom debiju za Bruklin Netse prvi poen dao s linije penala 6,8 sekundi pre kraja uvodne četvrtine, a prvi koš iz igre 10 minuta pre kraja poluvremen­a. Kada je meč sa Orlandom završen, ostao je upisan u istoriji “mrežica”.

Harden je sa 32 poena, 12 skokova i, uz novi klupski rekord - 14 asistencij­a, bio jedan od ključnih razloga za trijumf od 122:115. Drugi razlog je bio Kevin Durant, koji je ubacio ekipi Medžika čak 42 poena.

- Što pre svi budemo zajedno na terenu, pre ćemo biti aždaje i počinju “strašni sati” za sve. U ovoj svlačionic­i ima mnogo talentovan­ih igrača, igrači raznih karakteris­tika... Ja sam košarkaš, uradiću sve što se od mene traži. Nisam sebičan, naprotiv, a pogledajte samo Kevina Duranta, on je elitni igrač. Može da poentira lako i ja to znam, voleo bih da mu to dodatno olakšam, a i ne samo njemu nego i Kajriju i ostalim saigračima. Želim da sve deluje lako - rekao je Džejms Harden.

Taj trio će, nesumnjivo, biti strah i trepet za mnoge rivale, ali čak i kada Harden ovako blista bez ijednog treninga s novim saigračima, a i kada Durant rešeta koš suparnika kao minule noći, Bruklinu baš i nije bilo svejedno - jer je Nikola Vučević briljirao na drugoj strani terena. Reprezenta­tivac Crne Gore se izvrsno nosio sa dve velike NBA zvezde, a da taj vrh i sam pripada svedoči i učinak od 34 poena, 10 skokova, sedam asistencij­a i pet osvojenih lopti.

Korona virus pravi probleme čitavoj ligi, a Bruklinu problem pravi i Kajri Irving svojim izotankom, na šta se osvrnuo i Stiv Neš.

- Biće nam potrebno malo vremena dok se svi ne priviknemo na novu situaciju, ali je veliki problem sve ovo što se dešava i nadam se da ćemo ubrzo uspeti sve da dešifrujem­o poručio je Stiv Neš.

Atlanta je upala u crnu rupu iz koje ne uspeva da se izvuče. Pogotovo to važi za period otkako se povredio Bogdan Bogdanović. Hokuski su doživeli šesti poraz u sedam poslednjih utakmica, a meru im je uzeo Portland – 112:106. A “pioniri” su se vratili na pobedničku stazu nakon poraza od Indijane. Ovo im je peti trijumf u šest poslednjih utakmica.

U završnici Atlanta je prilazila dva puta na dva poena zaostatka, ali je onda Demijan Lilard preuzimao odgovornos­t. Upravo je Lilard sa 36 poena bio najefikasn­iji kod Portlanda, dok je Jang sa 26 poena bio najbolji kod Atlante, koja mora da se probudi.

nPartizan je odigrao prvi pripremnu utakmicu u Turskoj, a protiv poljskog Zaglebja u završnici mečea je izborio trijumf od 2:1 (1:1).

Protiv kluba koji je 2017. izbacio crno-bele iz Lige Evrope ekipu iz Humske u vođstvo je doveo Filip Holender u 30. minutu, da bi u 40. rezultat poravnao Mraz. Nakon zanimljive borbe, meč je rešen tri minuta pre kraja, i to zahvaljuju­ći rezervisti­ma. Lazar Marković je s leve strane uposlio Nikolu Štulića a ovaj vešto, posle utrčavanja, udarcem levom nogom poslao loptu u dalji donji ugao gola rivala.

Što pre svi budemo zajedno na terenu, pre ćemo biti aždaje i počinju “strašni sati” za sve. Ja sam košarkaš, uradiću sve što se od mene traži

 ??  ?? majstor ostaje majstor: džejms harden je debitovao za netse
majstor ostaje majstor: džejms harden je debitovao za netse
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia