Blic

Velemajsto­r

ŠPANSKA PARTIJA RADONJIĆA

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Crnogorski stručnjak je imao odgovor na svaki potez koji je povukao iskusni Pablo Laso.

E, to je to! Upravo je tako svaki navijač Crvene zvezde reagovao posle pobede nad Realom (79:77) u 19. kolu Evrolige. Druga reakcija je sigurno bila: E, j...ga, da nismo malo zakasnili?

Na ovo pitanje postoje dva odgovora. Prvi je “da” - verovatno se zakasnilo za plasman u top 8. Drugi je jedno veliko NE. Nikako, Zvezda ne kasni kada je primarni cilj u pitanju - ABA liga i Kup Radivoja Koraća.

Ako pogledamo tabelu, crveno-beli sa skorom 7-13 u narednih 14 kola moraju da imaju bar 10-4 da bi se ugurali na mesto koje vodi u plej-of. Raspored i nije toliko loš. To su sve timovi sa kojima može da se igra i pobedi osmi, možda Barselona, Efes i CSKA.

Međutim, u ovom trenutku je mnogo važnije da je Dejan Radonjić pronašao recept za nastavak sezone. Izraz na licu trenera Reala Pabla Lasa govorio je sve - kraljevski klub je bio nemoćan. Radonjić je imao odgovor na sve: nisku i visoku postavu, presing, pomoć sudija, brzu igru... I, to bez pomoći Džordana Lojda, Lengstona Hola, Marka Simonovića i Lendrija Noka.

U Madridu nije bilo slabe tačke. Svi su odigrali svoje uloge, neki i za Oskara kao

Ognjen Dobrić i Duop Rit. Kori Volden je prvi put zasukao rukave i rekao: „OK, sada sam ja gazda!“. Dok je imao snage (16 poena u prvom poluvremen­u), vukao je sam, na kvalitet. Kada je usporio pod pritiskom ličnih grešaka, postao je deo tima.

Ipak, glavna faca u Madridu bio je Dobrić, koji je igrom u odbrani terorisao “kraljeve”. Veterana Džejsija Kerola je toliko izludeo da ga trener Laso kasnije nije ni uvodio u igru. Bilo ga je po celom terenu, sa toliko uložene energije da bi verovatno peške mogao da se vrati do Beograda. Odavno ga nismo videli ovako raspoložen­og za igru i nema sumnje da je levoruki šuter najviše profitirao Radonjićev­im dolaskom.

Duop Rit je pogodio svaki put kada su na klupi crvenobeli­h pomislili da je gotovo, dok je Džoni O’brajant prvi put od dolaska na Mali Kalemegdan igrao kao deo tima, a ne kao pojedinac. Veterani Kino Kolom, Ognjen Kuzmić i Branko Lazić su uskakali kada je škripalo.

Aleksa Radanov i Dejan Davidovac iz meča u meč igraju sa sve više samopouzda­nja i niko ne sumnja da će Radonjiću da vrate na poverenju. Marko Jagodić Kuridža je vodio rovovsku borbu u odbrani i nije previše razmišljao o napadu.

Radonjić je odigrao šahovsku partiju sa Lasom i vrsnog stručnjaka je primorao na predaju. Nova španska partija zakazana je za petak (19), kada u Beogradu gostuje moćna Barsa. Crne figure će da vodi Šarunas Jasikeviči­jus, koji ima toliko jak sastav da Radonjiću i Zvezdi može da da topa fore.

Crveno-bele, međutim, više od Barselone brine dešavanje zakazano za nedelju u Baru, kada gostuju Mornaru. Evroliga je Evroliga, ali ABA...

Glavna faca u Madridu bio je Dobrić, koji je igrom u odbrani terorisao “kraljeve”. Veterana Kerola je toliko izludeo da ga Laso nije više ni uvodio u igru

 ??  ?? radonjić ima rešenje i za španske „kraljeve“
radonjić ima rešenje i za španske „kraljeve“
 ??  ?? rit je tvrdo prizemljio tavareša iz reala
rit je tvrdo prizemljio tavareša iz reala
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia