Blic

Zvala me je moja Iva, kroz suze mi sve ispričala

-

GLUMAC I PROFESOR glume na Fakultetu dramskih umetnosti, Dragan Petrović Pele, nakon bolnih ispovesti glumica Milene Radulović (25) i Ive Ilinčić (24) o silovanju, seksualnom zlostavlja­nju i uznemirava­nju od učitelja glume Miroslava Aleksića (68), pružio je podršku svojim koleginica­ma i otkrio kako je saznao kroz kakav užas su prošle.

- Ja sam saznao u subotu uveče. Moje dve studentkin­je, Iva Ilinčić i još jedna koja nije u javnosti, ali je moj student, pozvale su me i rekle da imaju nešto da mi kažu, ali ne preko telefona - kroz suze, naravno. Insistirao sam da mi kažu o čemu se radi i da se nađemo odmah, i tada sam sve saznao. One su mi rekle, a onda sam krenuo da guglam i listam naslove, i bio sam, malo je reći, zatečen. Poražen sam kao čovek, poništen, katatoniča­n - gledam u jednu tačku. Još uvek ne može taj adrenalin da spadne i dovede se u neku normalnu - rekao je Dragan Petrović.

On je otkrio i kakav je on imao odnos sa optuženim učiteljem.

- Nisam nikad imao kontakt sa njim u smislu kakav je koji student, mene to nije zanimalo, niti je on o tome pričao. On nije bio mag za decu. Od toga se sada pravi fama, ali to nije tačno. Pedagogija u glumi, to je potpuno nešto drugo i razlikuje se od glume. Nije isto biti profesor glume i glumac. Ono što sam čuo za Aleksića je da je bio strog i to je to, nijednog trenutka nisam pomislio da se takve stvari dešavaju tamo. Sad ima različitih polemika oko FDU-A, mi imamo svoj plan i program po kome radimo kao visokoobra­zovna ustanova. Najbolje bi bilo da studente pitate da vam kažu kako je na FDU, moji časovi su otvoreni za sve - kaže poznati glumac i profesor.

On je dodao da je pozvao svoju koleginicu sa Fakulteta dramskih umetnosti i Aleksićevu suprugu Biljanu Mašić.

- Zvao sam Mikinu ženu, nisam mogao da je ne okrenem. Ona je dobar profesor, nikad ružnu reč nismo razmenili. Mi na FDU smo dovedeni u situaciju da se pravdamo, bez ikakve potrebe - dodao je Pele.

Devojke sa korakom od milion milja. Hvala vam što postojite! napisala je Anica na Instagramu

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia