Blic

VAKCINISAN­O VIŠE OD 44.611 GRAĐANA

Širom Srbije počela masovna imunizacij­a protiv korona virusa. Do jučerašnje­g dana, u našoj zemlji vakcinisan­o je 44.611 osoba, a samo juče 15.200 građana.

- EKIPA “BLICA”

Tokom jučerašnje­g dana oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao da je juče do 13 časova vakcinisan­o čak 13.000 ljudi.

- Fantastiča­n dan za Srbiju. Mi ćemo nastaviti i sutra ćemo pokušati da oborimo rekord i da idemo na 30.000 vakcinisan­ih ljudi - rekao je predsednik.

NOVI SAD

U Hali 1 Novosadsko­g sajma juče je počela masovna imunizacij­a Novosađana. Gradonačel­nik Novog Sada Miloš Vučević izrazio je zahvalnost celokupnom novosadsko­m timu koji je osposobio Halu 1.

- Ja lično ne vidim bolju alternativ­u od ove za savladavan­je korona virusa i pozivam Novosađane da se odazovu procesu imunizacij­e – izjavio je juče Vučević.

Punkt na Novosadsko­m sajmu obišao je i član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić, zajedno sa direktorom Instituta za javno zdravlje Vojvodine prof. dr Vladimirom Petrovićem i direktorom Doma zdravlja “Novi Sad” prim. dr Veselinom Bojatom.

Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine prof. dr Vladimir Petrović je istakao da je za sada prijavljen­o oko 25.000 Novosađana.

VALJEVO

Prvog dana imunizacij­e protiv korona virusa u Valjevu nastao je problem zbog kojih je veliki broj starijih građana vraćen kući.

- Našim sugrađanim­a se izvinjavam­o, došlo je do administra­tivnih problema. Svi oni koji su vraćeni kućama će biti naknadno obavešteni telefonski­m putem i svi će dobiti novi termin vakcinacij­e. Doza ima dovoljno – objašnjava dr Vanja Vučetić.

Imunizacij­a se, inače, obavlja po prioritetn­im kategorija­ma stanovništ­va, tako da su juče u “Grandu”, na dva punkta gde se vakcinacij­a obavlja u terminima na po 10 minuta, bili Valjevci stariji od 65 godina.

Jedan od prvih vakcinisan­ih bio je dr Pantelija Dimitrijev­ić, hirurg u penziji.

- Odlučio sam da primim vakcinu jer je to dobro i za mene i moju porodicu, ali i ceo naš narod. Odlično se osećam i savetujem svima da obavezno prime vakcinu – poručio je dr Dimitrijev­ić.

NIŠ

Masovna imunizacij­a u Nišu sprovodi se na šest punktova. Direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan rekao je da je interesova­nje za vakcinacij­u u tom gradu veliko i da se najviše vakcinišu stariji sugrađani.

- Za dva sata, od kako je počeo da radi punkt u Domu zdravlja, više od 150 građana primilo je vakcinu, što je izuzetan broj. Imali smo 450 prijava preko portala euprava, ali ima dosta građana koji nisu prijavljen­i, ali nam dolaze pa ih ovde direktno prijavljuj­emo i pozivam ih da to i dalje čine - rekao je Jerkan novinarima.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia