Blic

Prva, 23.50 Loš samarićani­n

Đoković u otvorenom pismu objašnjava svoje poteze

- EKIPA “BLICA”

Centar Portlanda Jusuf Nurkić doživeo je novu povredu, ovoga puta zgloba ruke, došlo je i do preloma i Nurkić je morao na novu pauzu. On je juče uspešno operisan, što je njegov klub i potvrdio. Doktor Stiven Šin je izveo operativni zahvat, a saopštio je i vesti Portlandu koje se tiču odsustva sa terena Jusufa Nurkića. Prema prvim procenama, Nurkić će šest nedelja provesti na rehabilita­ciji i neće moći da pomogne saigračima.

Pošto nisam mogao da budem s drugima u „mehuru“u Melburnu, stavio sam se na raspolagan­je da pomognem ako je potrebno, napisao je Novak Đoković

“Nije bio cilj da se ikome naškodi, namera je bila samo da pomognemo. Bio sam svestan da su šanse male da se zahtevi ispune”, napisao je najbolji teniser sveta uoči Australija­n opena.

Glavna tema pred Australija­n open je da li je Novak Đoković zahtevao popuštanje karantina zbog sebe, ili zbog tenisera i teniserki koji se nalaze u strogom lokdaunu.

Jedni smatraju da je najboljem igraču planete, dolaskom u Adelejd a ne Melburn, bitno da samo njemu bude dobro, na šta je Đoković odlučio da odgovori otvorenim pismom u kojem je objasnio komunikaci­ju sa organizato­rima prvog grend slema u sezoni.

- U svetlu skorašnjih natpisa u medijima i na društvenim mrežama u vezi sa mojim pismom Kregu Tajliju (direktoru Australija­n opena), želeo bih da razjasnim nekoliko stvari. Moje dobre namere prema kolegama u Melburnu pogrešno su predstavlj­ene kao sebične, teške i nezahvalne. To ne može biti dalje od istine - počeo je Đoković. On žali što su njegovi postupi protumačen­i na drugačiji način, jer se trudio da pomogne svima.

- Nekada kada vidim kako se stvari posle odvijaju, imam tendenciju da zapitam sebe treba li da ostanem po strani i da uživam u svemu što imam umesto da obraćan pažnju na muke drugih ljudi. Ipak, uvek odaberem da nešto uradim i da budem od koristi uprkos posledicam­a koje predstavlj­aju izazov i uprkos nesporazum­ima. Istinski mi je stalo do mojih kolega igrača i takođe razumem kako svet funkcioniš­e – ko dobija veće i bolje i zašto je to tako. Zaradio sam svoje privilegij­e na teži način i upravo iz tog razloga mi je teško da sam gledam kada znam koliko je meni značila svaka pomoć, gest i lepa reč kada sam ja bio mali i nebitan u svetu. Zato koristim svoju privilegov­anu poziciju da koliko god mogu budem od koristi kada je to potrebno.

Novak kaže da je oduvek imao dobar odnos sa glavnim ljudima Australija­n opena i da ih je zbog toga zamolio da pomognu koliko je to u njihovoj moći.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia