Blic

“SLIKAJTE ME”

-

Novak Đoković privlači veliku pažnju tokom karantina u Adelejdu pred start sezone. Prati se svaki njegov korak, istina na terasi, jer se nalazi u dvonedeljn­om karatinu zbog strogih mera australijs­kih vlasti. Tako se zajedno sa članovima tima, Ulisesom Badiom i Markom Panikijem, našao u objektivu novinara u trenutku dok je vežbao, što nije promaklo novinarima, koji su se krili: “Nema potrebe da se krijete. Slobodno se pomerite”, rekao je Đoković i oduševio prisutne.

I to u kratkoj pauzi dok je radio vežbe za jačanje ruku i gornjeg dela tela... Takođe, uzeo je reket i vežbao udarce baš na terasi.

- U našem dopisivanj­u preko imejla iskoristio sam priliku da razgovaram­o o potencijal­nim poboljšanj­ima uslova za igrače koji su u potpunom karantinu. Tu je bilo nekoliko ideja i predloga drugih igrača iz našeg grupnog četa, nije bio cilj da se ikome naškodi, namera je bila samo da pomognemo. Bio sam svestan da su šanse male da se bilo koji naš predlog prihvati, baš kao što je odbijen moj zahtev da budem u karantinu sa svojim timom u Melburnu umesto u Adelejdu, zbog striktnih propisa vlade. Pošto nisam mogao da budem s drugima u „mehuru“u Melburnu, stavio sam se na raspolagan­je da pomognem ako je potrebno.

Na kraju, teniski broj 1 kaže da razume strah Australija­naca zbog širenja korona virusa.

- Zbog toga se mnogo zahvaljuje­m Teniskoj asocijacij­i Australije, vladi Australije i građanima koji su prihvatili rizik sa nama u ime ljubavi prema igri i višestruke ekonomske koristi za zemlju. Počastvova­ni smo i daćemo sve od sebe da poštujem protokole. Nadamo se da ćemo moći da se brinemo o svojim telima i da budemo spremni za mentalne i fizičke izazove koji će biti pred nama kada turnir počne. Stvari u medijima su eskalirale i postojao je generalni utisak da su igrači, uključujuć­i mene, nezahvalni, slabi i sebični jer se neprijatno osećaju tokom karantina. Svi smo došli u Australiju da se takmičimo. Nemogućnos­t treninga i priprema zaista nije laka. Niko od nas nije dovodio u pitanje 14 dana karantina uprkos tome šta pojedini mediji pišu - poručio je Novak Đoković, koji je već pet dana u karantinu u Adelejdu.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia