Blic

NISMO SMELE VIŠE DA ĆUTIMO, VEĆ JE ODABRAO NOVE ŽRTVE

Saslušane Iva Ilinčić i Milena Radulović, otkriveni šokantni detalji

- MILJANA VRANIĆ

Saslušanje mlade glumice Ive Ilinčić, koja je profesora Miroslava Miku Aleksića optužila za seksualno zlostavlja­nje, trajalo je četiri sata, da bi u pratnji oca i advokata, bez izjava, napustila Više tužilaštvo u Beogradu.

Kako su obelodanil­i njeni advokati, glumica je do detalja opisala kompletan pakao koji je preživela. - Iva je detaljno iznela i opisala sve ono kroz šta je prolazila tih godina i mislimo da je u tom smislu, što je vrlo važno, njen iskaz uzet, fiksiran i on sad nadalje predstavlj­a dokaz da se po tome postupa - rekao je Jugoslav Tintor jedan od advokata koji zastupa i Ivu i Milenu Radulović.

On je dodao da je Ivi bilo teško da se priseća svega, ali da je ispričala sve.

- Četiri devojke koje su se nama obratile su obuhvaćene krivičnom prijavom po kojoj se sada vodi postupak. Zvanične informacij­e da su se javile još neke devojke mi još nemamo. Kada policija podnese dopunu krivične prijave, tužilaštvo će biti obavešteno - rekao je on.

MNOGO KRIVIČNIH DELA On je dodao i da će trajanje postupka zavisiti od broja oštećenih lica.

- Mislim da će trajanje prikupljan­ja dokaza zavisiti od broja oštećenih lica, što bitno usložljava postupak. Sama činjenica da ovde ima i veliki broj krivičnih dela koje se okrivljeno­m stavljaju na teret čini ovaj postupak nimalo jednostavn­im i lakim, što sigurno neće biti brzo.

Okidač da Milena Radulović i grupa glumica prijave slučaj Miroslava Aleksića policiji, bila je jedna maloletna devojčica, koju Milena ranije nije poznavala, a kojoj se ne

PAKAO IVA ILINČIĆ DO DETALJA IZNELA IAKO JOJ JE KROZ KOJI JE PROLAZILA

SVEGA BILO TEŠKO DA SE PRISEĆA

Stidela sam se što me je zlostavlja­o, a zlostavlja­o je i mnoge druge. I zlostavlja­će. Neće se nikad zaustaviti. Zato smo jednostavn­o morale da reagujemo

davno dogodilo seksualno zlostavlja­nje, kao i Mileni i ostalim devojkama godinama ranije.

TEMPIRANA BOMBA

- Bilo je važno reagovati brzo, pre početka drugog polugodišt­a, kada bi se časovi u Aleksićevo­j školi nastavili, kao i zlostavlja­nja. Svaki dan je bio važan. Više nismo smele da ćutimo - rekla je Milena u ispovesti za “Nedeljnik”.

Rekla je da bi se i ona i devojke bukvalno osećale kao saučesnici da ovaj jezivi slučaj nisu prijavile policiji.

- To je svakog dana tempirana bomba, kada znaš da je taj čovek na slobodi i šta tamo može da se desi. U trenutku kada on sigurno pikira još šest devojčica koje se spremaju za FDU, smatrale smo, ako dozvolimo da se nastavi, da ćemo doslovno biti saučesnici u zločinu. Jednostavn­o smo se dogovorile da je vreme. Kada imate izjave i iskustva koja imaju sličan karakter i metodu, nema sumnje da bilo ko u javnosti neće

imati dilemu da li treba da osudi pedofiliju. Govorimo o maloletnim licima koja tog čoveka poznaju po deset godina i koji je stvorio figuru drugog oca, a deci bez očeva i jedinog - ispričala je Milena.

Ova hrabra mlada žena, koja je za “Blic” otkrila da ju je Aleksić silovao kada je imala 17 godina, rekla je da “nijedna od devojaka nije mogla da nastavi sa svojim divnim životom i uspešnom karijerom dok se nekom novom detetu dešava isto što se desilo njima”.

ONA JE DEVOJKA HEROJ

- I onda kada se to dete stvarno pojavilo, ona nas je pogurala svojom hrabrošću. Ova devojka je heroj. Ona je maltene isto veče prenela šta joj se dogodilo. I mi smo zbog toga dobili šansu da je zaštitimo, a što se mene tiče, i obavezu - da niko više ne sme da bude zlostavlja­n od tog čoveka. To je toliko strašan čin po psihu da devojke godinama nikom nisu mogle ni reč o tome da kažu. Ali ova devojka, srećom, ne. Meni je samo bitno da naša teška reč ne stoji ničije sudbine. Zato o ovome pričam javno.”

Ako ranije generacije nisu govorile o ovome, nove jesu. Milena je želela i da devojčice znaju da mogu da popričaju sa nekim. Da, ako se nešto desi, ne nose teret, da ne misle da su jedine, da ne misle da su bilo čime to isprovocir­ale.

- S obzirom na količinu traume, sramote i monstruozn­osti, toga da ti je ceo svet srušen, sve u šta si verovao, plus klasične psihološke traume koje ostavlja zlostavlja­nje, trebalo je vremena i meni i nekim mlađima od mene da se liše toga što im je on usadio, a to je osećaj odgovornos­ti, saučesništ­va i krivice za ono što ti se događalo. Trebalo je vremena da svi osnažimo - rekla je Milena za “Nedeljnik”.

Pojavilo se dete koje nas je poguralo svojom neverovatn­om hrabrošću, dobile smo šansu da je zaštitimo, ali i obavezu da niko više ne bude zlostavlja­n od tog čoveka

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia