Blic

DEVET GODINA SMO ČEKALI I DOČEKALI NOVI SRBIJA OPEN

-

imaju za sebe. Nemaju - objasnio je Tajli.

Novakovu ideju je podržala i legendarna Kris Evert.

- To su predlozi, ne zahtevi! Kome nije jasno, šta da im radim. Ne želim da objašnjava­m - tvitovala je Evertova.

Međutim, i dalje ima zaintereso­vanih da iskoriste priliku i Novakovu popularnos­t. Jedna kladionica je tako

Beograd je posle devet godina pauze dobio priliku da ponovo organizuje ATP turnir serije 250. Kao što je poznato,srbija open se igrao do 2009. do 2012. kada se porodica Đokovičćod­lučila da odustane od domaćinstv­a. Sada će se tenis, uz pomoć grada, vratiti na terene ispod Kalemegdan­ske tvrđave, u TC “Novak”. Više informacij­a bi trebalo da se zna u narednim danima kada će se javnosti obratiti i direktor turnira Đorđe Đoković. Za sada je poznato da će se igrati od 19. do 25. aprila na šljaci.

dala kvote za “šta će naredno Đoković da zatraži”. Tako ćete na jedan uložen dolar da dobijete 18 ako Novak bude tražio da svaka soba dobije karaoke sistem. Kvota na odvojene hotelske sobe je 1:51, a za sanduk piva 1:67.

Učesnici Australija­n opena koji su smešteni u Melburnu i koji se nalaze u strogom karantinu kažu da se organizato­ri i lokalne vlasti i dalje ponašaju kao da je sve u najboljem redu. Sa druge strane, Tajli se plaši da će mere morati dodatno da se

zaoštre. Naime, promenjena je odlluka da se menjaju sparing partneri posle prve nedelje karantina. To znači da će Novak nastaviti da trenira sa Filipom Krajinović­em, odnosno da neće dobiti priliku sa radi sa Dominikom Timom, kog je prijavio pre dolaska u Australiju.

Mediji prenose i da je korona ušla u “mehur” u Melburnu i da će za tenisere i teniserke za koje se ispostavi da su pozitivni, Australija­n open biti završen i pre nego što je počeo.

Takođe, domaća javnost sve više traži da se turnir odloži, odnosno da se učesnici posle karantina vrate svojim kućama. Za sada, o takvom radikalnom potezu nema ni govora, mada je sve moguće do 8. februara, za kada je zakazan početka grend slema. Pre toga Đoković, Nadal, Tim, Halep, Osaka, Barti i Serena Vilijams bi trebalo da odigraju egzibiciju u Adelejdu, dok 1. februara u Melburnu počinje ATP kup na kojem Srbija brani trofej.

Novaku Đokoviću nije bio problem da sa terase daje intervjue i da se druži sa stanovnici­ma Adelejda

n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? organizato­ri kažu da je korona virus ušao u „mehur“u melburnu
organizato­ri kažu da je korona virus ušao u „mehur“u melburnu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia