Blic

Madridski klub želi da kupi Zvezdinog košarkaša

Amerikanac je već mesec dana van terena zbog korone, a moguće je da zaigra večeras protiv Barse.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Košarkaši Crvene zvezde kao da igraju u ACB ligi - nikako da se reše Španaca! Posle Valensije (71:91) i Reala (79:77), crveno-bele večeras (19 sati) očekuje duel sa kaznenom ekspedicij­om iz Barselone.

Srećom, meč se igra u Beogradu gde Zvezda ima izjednačen skor sa Kataloncim­a - 2:2.

Pre meča 21. kola Evrolige pojavila se informacij­a da je jedan španski klub zaintereso­van za usluge Džordana Lojda. Nije u pitanju Barsa, već Real koji traži zamenu za veterana Džejsija Kerola. „Kraljevi“od početka sezone prate Lojdove igre i spremni su da ga dovodu u Madrid na kraju sezone kada Amerikancu istekne ugovor sa crveno-belima.

Međutim, Real očekuje težak posao jer Lojda želi i CSKA koji, za razliku od slavnog španskog kluba, nema problema sa novcem i uvek može da ponudi više.

Lojd je drugi strelac Evrolige sa prosekom od 18,7 poena po meču, ali je već mesec dana van terena zbog korona virusa.

Trener Dejan Radonjić kao da ne žuri sa povratkom svog najboljeg igrača kojeg bi, ipak, mogli večeras da očekujemo u sastavu. Takođe, u tim se vraća i centar Lendri

Noko koji zbog problema sa vizom nije putovao u Španiju.

- Barselona je najteži mogući protivnik u ovom trenutku. Igraju sjajno i imaju ogroman kvalitet. Jasno je da nas očekuje fizički izuzetno zahtevan meč u kome moramo da odgovorimo velikom energijom. Potrebna nam je i maksimalna koncentrac­ija kao što je to bio slučaj u Madridu - rekao je trener Radonjić.

U tim Šarunasa Jasikeviči­jusa se vraća oporavljen­i centar Brendon Dejvis, a u Beograd je doputovao i Nikola Mirotić koji će predstavlj­ati najveće iskušenje za Zvezdinu odbranu.

S tim se slaže i Dejan Davidovac.

- Barselona je izuzetan rival, jedan od kandidata za najviši plasman, i igraju odlično ove sezone. Pogled na njihov sastav i plasman na tabeli dovoljno govori. To je tim koji je fizički izuzetno jak, ima veliki kvalitet, predvođeni su vrlo iskusnim igračima i moraćemo da odigramo najbolje što možemo - poručio je Davidovac.

U prvoj utakmici Barselona je slavila u Blaugrani sa 78:65, a trenutni skor dva kluba je 7-2 za goste.

Barselona je najteži mogući protivnik u ovom trenutku. Igraju sjajno, pobeđuju redom i imaju ogroman kvalitet

n

 ??  ?? dejan radonjić bi voleo da se protiv barselone ponovi igra iz madrida
dejan radonjić bi voleo da se protiv barselone ponovi igra iz madrida
 ??  ??
 ??  ?? džordan lojd bi u realu trebalo da odmeni džejsija kerola
džordan lojd bi u realu trebalo da odmeni džejsija kerola
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia