Blic

NJUJORK TAJMS: NEMA INDICIJA DA SU UVEŽBAVALI DIJALOG

Glumica Danijela Štajnfeld ispričala je „Njujork tajmsu“da ju je Lečić „spopadao i na probama predstave”, ali i da ga je posmatrala kao mentora i prijatelja, sve dok nije počeo da joj predlaže da imaju intimne odnose.

-

jedini napad.

„Onda, jednog dana, u njegovoj svlačionic­i, on je naglo gurnuo ruke pod njenu haljinu“, piše jedan od najvećih i najpoznati­jih svetski medija, i dodaje:

„Štajnfeld se istrgla i pobegla, bila je u šoku, ali je ipak rešila da ništa ne govori režiseru, jer se plašila da joj neće verovati, kao i da bi to moglo da joj uništi karijeru“...

„Njujork tajms“navodi da im je Danijela Štajnfeld dostavila kompletan snimak od 77 minuta razgovora koji je trajao oko 90 minuta, a snimala je dok joj se nije ispraznila baterija na telefonu.

Američki list je analizirao snimak kako bi proverio tvrdnju Lečića da su oni zapravo uvežbavali dijalog. Nakon analize, „Njujork tajms“zaključuje da “nema indicija da je razgovor sa snimka uvežbavanj­e dijaloga”.

„Delovi njihovog razgovora su nerazumlji­vi i zagušeni bukom prostora. Ipak, nema indicija da su uvežbavali dijalog. Iako su glasovi prigušeni i razgovor često deluje prijateljs­ki, glas Štajnfeldo­ve postaje oštriji kada opisuje koliko je bila povređena onim što je uradio. Lečić odgovara na način koji ukazuje da on veruje da je ona pristala na ono što se desilo“, piše list.

Američki list piše i o tome zašto je ona odlučila da se nakon toga preseli u Ameriku, zašto nije prijavila slučaj, zašto je nakon devet godina odlučila da o tome progovori u svom autorskom filmu „Zaceli me” i zašto donedavno nije želela da otkrije ime.

„Njujork tajms” prenosi i izjavu Lečića, koji negira da je imao seksualne odnose sa Danijelom.

„Nikada nisam s njom imao seksualni odnos. Sve ostalo bi bila laž“, prenosi list izjavu koju im je Lečić dostavio, kao i Lečićevu tvrdnju da je audio-snimak razgovora prilikom susreta u restoranu 2016. godine nepotpun.

Lečić navodi da su se sreli da bi razgovaral­i o potencijal­noj saradnji, te da duža verzija snimka otkriva širi kontekst - da su oni zapravo samo improvizov­ali dijalog i da ona verovatno tvrdi da ju je napao kako bi stekla publicitet za svoj film.

- Možda je očekivala nešto više, možda zato što se ništa nije dogodilo želi da se osveti, a možda želi da gradi svoju priču kroz mene naveo je Lečić u svoju odbranu.

„Onda, jednog dana, u njegovoj svlačionic­i, on je naglo gurnuo ruke pod njenu haljinu“, piše jedan od najvećih i najpoznati­jih svetskih medija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia