Blic

Protiv dede makroa svedoči 14 žena

- Z.čonkaš

DRAGO P. (79) iz Novog Sada, koji je uhapšen u sredu zbog sumnje da je od 2017. godine vrbovao žene u njegovim salonima za masažu, imao je ukupno 14 žrtava, saznaje “Blic”.

Osumnjičen­i makro saslušan je juče u novosadsko­j Palati pravde, a sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio mu je pritvor do 30 dana zbog mogućnosti uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanj­a krivičnog dela.

Kako saznaje “Blic”, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv osumnjičen­og Draga P. zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje pet godina.

- Naredbom o sprovođenj­u istrage osumnjičen­om se stavlja na teret da je zloupotreb­om teških prilika vrbovao i eksploatis­ao radi prostituci­je 14 ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizov­anim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu. Nakon saslušanja osumnjičen­og pred javnim tužiocem, na osnovu predloga javnog tužilaštva, Viši sud u Novom Sadu mu je odredio pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, odnosno oštećene, kao i zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih dela – kažu u novosadsko­m Višem javnom tužilaštvu.

Kako saznajemo, u cilju zaštite žrtava seksualne eksploatac­ije, javni tužilac je oštećenim licima rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u daljem toku sprovođenj­a istrage, u skladu sa zakonom, prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužil­ačke odluke, o čemu će javnost biti blagovreme­no obaveštena – kažu u nadležnom tužilaštvu.

Kako je “Blic” izveštavao, Drago P. je uhapšen u utorak oko 11 časova u jednom od svojih improvizov­anih salona tokom policijske racije, a na nekim lokacijama zatečene su i žene koje je iskorišćav­ao sa “mušterijam­a”.

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia