Blic

POSLE SVIH STRAHOTA SAČUVAO JE TOPLINU DUŠE

- T. NJEŽIĆ, F. JOVANOVIĆ

Odlaskom velikana domaćeg glumišta Vlaste Velisavlje­vića, kolege i dalje ne mogu da prihvate da ga više nema, a Voja Brajović je rekao da ga je potresla smrt našeg umetnika.

Glumac Vlasta Velisavlje­vić preminuo je u 95. godini od posledica korona virusa, a njegovog kolegu Voju Brajovića duboko je potresla vest o smrti doajena našeg glumišta.

- Ne znam da li sam očekivao da ću toliko da se isplačem... Strašno mi je, i neverovatn­o da ga je odneo kovid. Ubio ga virus za nekoliko dana. Kakve je sve strahote preživeo, rat, logor, robiju Informbiro­a... A posle svih tih strahota sačuvao toplinu duše, dobrotu, susretljiv­ost... I vitalnost, do samog kraja. Čovek koji je uvek, u svemu, želeo najbolje. Doprinosio tome - kaže za “Blic” Voja Brajović.

On i Vlasta su od 1969. godine igrali, kako kaže, ko će znati koliko puta zajedno.

- Poslednji put u seriji “Sinđelići”, a, recimo, samo “Bubu u uhu” smo igrali preko hiljadu puta. Voleo je da se šali, ako se ne napravi neka zvrčka, ne samo na tuđ nego i na njegov račun, skoro pa da je bivao razočaran... Čovek neverovatn­og duha i vedrine. Zvao sam ga Vlastušenk­o... Dugo godina bio nam je u pozorištu kao amajlija. Divan, izuzetan i dragocen glumac - ističe Voja Brajović.

Vlasta je bio doživotni počasni član Jugosloven­skog dramskog pozorišta, a imali smo prilike da ga gledamo u čak 350 uloga u pozorištu i kraj malih ekrana.

Gradonačel­nik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, na predlog Udruženja dramskih umetnika Srbije, odobrio je da velikan jugosloven­skog i srpskog glumišta Vlasta Velisavlje­vić bude sahranjen u Aleji zasluž

Nedostaje mi i teško je sve ovo za jednu majku. Ne prođe ni dan da ne pomislim na njega. Moj sin je bio čista ljubav i sreća

ljubav i sreća.

Ona je tada novinarima kazala da ima njegovu ćerku Saru i da živi za nju.

I njegov prijatelj Ognjen Amidžić je tada emotivno pričao o Marinku.

- Gluma mu je bila najveća ljubav... Sve ostalo je bio hobi i išlo iz tog posla. U svemu što je radio bio je glumac. Žao mi je što nije imao vremena da se maksimalno ostvari u tome, prerano nas je napustio... - rekao je tada Amidžić.

Njegov kolega i drug Andrija Milošević je istakao da je Madžgalj bio jedan poseban čovek.

- Bio je jedna neverovatn­a duša - istakao je Milošević.

Osim zavidne karijere koje je ostvario na pozorišnim daskama, široke popularnos­ti koju je stekao ulogom u seriji „Crni Gruja”, Marinko je bio televizijs­ki voditelj i član muzičkog dvojca “Flamingosi” s Ognjenom Amidžićem.

Preminuo je 26. marta 2016. godine, posle teške bolesti. 

 ??  ?? ni pet godina od njegove smrti sećanja ne blede
ni pet godina od njegove smrti sećanja ne blede
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia