Blic

JOKIĆ NE MOŽE SVE SAM

-

KOŠARKAŠI DENVER NAGETSA doživeli su najteži poraz ove sezone pošto ih je sa 135:111 nadigrao Toronto. Reptorsi su na taj način prekinuli niz od devet uzastopnih poraza i to na neočekivan­o ubedljiv način protiv favorizova­nog tima iz Kolorada. Denver, pak, okončao je seriju od šest vezanih trijumfa u gostima.

Nikola Jokić je ponovo bio najbolji u timu Denvera, ovog puta sa dabldablom od 20 poena, 10 skokova i pet asistencij­a. Na parketu je proveo 29 minuta, a iz igre je šutirao 8/14, za tri 0/2.

Jokić je posle meča bio ljut na saigrače.

- Ako su bili ometeni zbog prelaznog roka, onda nisu profesiona­lci. Tako nešto ne sme da se dešava. Ne vidim takve stvari. Za mene je to neprofesio­nalno - rekao je Jokić.

Svi znamo da Nikola Jokić igra fenomenaln­u sezonu sa istorijsko visokim PER (rejting efikasnost­i igrača) i da je prvi kandidat za MVP titulu. Ono što mu ne ide u korist je plasman na tabeli Denver Nagetsa i često se spominje da Jokić nema adekvatnu podršku saigrača. Naime, Jokić je apsolutni lider Denver Nagetsa u svakoj statističk­oj kategoriji, što Amerikanci

popularno vole da nazovu čovek-tim. Tačnije, u deset statističk­ih kategorija nema premca u klubu iz Kolorada.

Pored njega, u Nagetsima su se protiv Toronta još istakli Džamal Marej sa 20 i Majkl Porter Junior sa 19 poena. Reptorse je predvodio ove noći sjajni Paskal Sijakam sa 27 poena, osam skokova i šest asistencij­a.

Og Anuobi ga je ispratio sa 23 poena, šest skokova i tri asistencij­e. Taj duo bio je dovoljan da savlada neočekivan­o loš Denver.

n

 ??  ?? jokić je imao 20 poena i deset skokova
jokić je imao 20 poena i deset skokova

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia