Blic

KOJE SU ULOGE IMALI ČLANOVI KLANA VELJE NEVOLJE

Tri teška ubistva, dilovanje narkotika, ali i neovlašćen­o držanje oružja i eksplozivn­ih naprava... uhapšenim članovima grupe Veljka Belivuka na teret se stavljaju najteža krivična dela.

- EKIPA BLICA

Zbog sumnje da su formirali kriminalnu grupu koja je činila niz najtežih krivičnih dela, posle šest meseci praćenja policija je po nalogu Tužilaštva za organizova­ni kriminal uhapsila čak 22 osobe. Kao pripadnici klana koji su kako se sumnja formirali Veljko Belivuk i Marko Miljković početkom 2020. godine u naredbi za sprovođenj­e istrage u koji je “Blic” imao uvid navode se Vlade Georgijev, Miloš Budimir, Marko Budimir, Aleksandar Vučeljić, Vlade Draganić, Nemanja Lakićević,

Milovan Tadić, Nikola Spasojević, Dejan Tešić, Filip Ivanovski, Nebojša Janković, Željko Kodžić, Slađana Sekulić, Boris Karapandži­ć, Nikola Stefanović, Srđan Lalić, Nemanja Đurić, Vladimir Grek, Vuk Vučinić i Marko Andrić. Kako se sumnja, ovaj klan pod paravanom navijačke grupe “Principi” izvršavao je ubistva, otmice, ali i dilovao narkotike i prao novac.

UBISTVA

Prema informacij­ama koje posedujemo, Belivuku i Marku Miljkoviću naredbom za sprovođenj­e istrage na teret se stavljaju čak tri teška ubistva - Milana Ljepoje, Gorana Veličković­a Goksija i Zdravka Radojevića, ali i neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga. Njihovi najvažniji vojnici od poverenja, kako se sumnja, bili su Vlade Draganić, vlasnik vikendice u Ritopeku gde su se ubistva dogodila, kao i Marko Andrić, Vuk Vučinić, Nemanja Lakićević i Marko Budimir. Ova četvorica, kako se sumnja, namamili su žrtve na sastanak, a potom ih odvozili u kuću u kojoj su ih Belivuk i Miljković sa još nekoliko, za sada nepoznatih osoba brutalno ubili.

Andrić, kako smo pisali, namamio je Milana Ljepoju, dok je Vuk Vučinić bio zadužen da Gorana Veličković­a odvede u kuću strave. Nemanja Lakićević, kako je tužilaštvo navelo, dogovorio se sa Zdravkom Radojeviće­m da se nađu, a potom ga je odvezao do mesta sastanka. Kako se sumnja, Marko Budimir dan kasnije odvezao je automobil u kojem je Radojević došao na sastanak sa namerom da ga uklone.

“Blic” serijal o razbijanju mafije 6. deo

 ??  ?? Svi uhapšeni članovi grupe velje nevolje Sumnjiče Se za dilovanje narkotika
Svi uhapšeni članovi grupe velje nevolje Sumnjiče Se za dilovanje narkotika
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia