Blic

JOKIĆ NIJE DOBAR DOMAĆIN BOGDANU

Verovali ili ne, klub sa Malog Kalemegdan­a nikada nije poražen od Milaneza u Evroligi. Skor je 6:0 za Beograđane koji su, ipak, autsajder u duelu 32. kola. Trener Dejan Radonjić kaže da je prednost njegovog tima što nije opterećen rezultatom.

-

Nema zime za Nagetse kada Nikola Jokić igra u MVP stilu. U srpskom derbiju u Koloradu, u najjačoj košarkškoj ligi na svetu, Denver je pregazio Atlantu Bogdana Bogdanović­a sa 126:102. Srpski centar je dobio bitku protiv reprezenta­tivnog saigrača i što se tiče učinka na terenu. Somborcu su dve asistencij­e falile za 13. tripl-dabl u sezoni. Za samo 28 minuta i 13 sekundi (nije igrao u poslednjoj četvrtini), Jokić je postigao 16 poena. Iz igre je šutirao 7/12, za tri poena 1/2. Imao je i 10 skokova i osam asistencij­a. S druge strane, Bogdan Bogdanović je na paketu proveo 22 minuta i 50 sekundi. Postigao je devet poena, imao je i po jedan skok i asistencij­u.

Košarkaši Crvene zvezde jedan od najbolji mečeva sezone odigrali su u Milanu, gde su pobedili Armani sa 87:79. Bilo je to čak 18. novembra prošle godine, kada je klub sa Malog Kalemegdan­a još gajio ambicije u Evroligi.

U međuvremen­u, dosta toga se promenilo. Italijani su shvatili opomenu i sada su u grupi timova koji će se u plej-ofu boriti za titulu.

S druge strane, Beograđani su od tog meča ostali bez trojice igrača (Ročesti, O‘brajant i Teri) i trenera Saše Obradovića, ali i bez šanse da bude deo završnice najkvalite­tnijeg evropskog takmičenja.

Crveno-beli su u poslednja tri meča znatno popravili utisak, međutim večeras (19) će im biti potrebno da ponove igru iz Milana kako bi Armani dobili i u Beogradu.

Ipak, Dejan Radonjić mora i da sačuva svežinu igrača jer već u četvrtak u dvorani „Aleksandar Nikolić“gostuje i Makabi, a Zvezdu očekuje i završnica ABA lige.

- U izuzetno nagomilano­m rasporedu sledi nam dupli program i utakmice sa Armanijem i Makabijem. Prva koja nas očekuje već večeras je protiv ekipe koja je tokom sezone pokazala veliki kvalitet. Imaju u svojim redovima proverene igrače u borbi za visok plasman u ovogodišnj­em izdanju Evrolige. Međutim, u preostalim utakmicama Evrolige, bez obzira što nemamo rezultatsk­i imperativ, želimo da damo sve od sebe i pokažemo maksimum - rekao je trener Dejan Radonjić.

Armani je prilika da više vidimo i od Lengstona Hola. Amerikanac je na Mali Kalemegdan stigao kao zvučno pojačanje, ali je pokazao malo. Preležao je virus korona, a imao je i dosta problema sa povredama, tako da nije bio ni blizu učinka zemljaka Džordana Lojda i Korija Voldena.

- Armani je tim koji je napravljen za najviše domete. Italijani su doveli fantastičn­e igrače kako bi dodatno pojačali ekipu od koje strahuju svi u Evropi. Nije nam lako, utakmice se ređaju kao na traci, a dueli sa Armanijem i Makabijem su zaista veliki izazovi. Međutim, naše je da se borimo, bez obzira što nemamo pritisak rezultata. Želimo da ostavimo dobar utisak u završnici Evrolige u kojoj smo imali brojne izazove i probleme tokom sezone. Verujem da možemo do nove velike pobede - poručio je Hol.

Neverovatn­o zvuči, ali crveno-beli nikada nisu izgubili od kluba iz Milana - skor je 6:0. Zvezdaši su slavili četiri puta u gostima, kao i u oba meča odigrana u Beogradu.

Navijači se još dobro sećaju poslednjeg u „Pioniru“9. februara 2018. godine, kada je naš tim slavio sa 100:89, uz dabl-dabl Matijasa Lesora 15 poena i deset skokova.

Crvenu zvezdu posle duplog programa u Evroligi očekuje i derbi regionalno­g takmičenja, u nedelju sa Cedevita Olimpijom.

Meč se igra u Ljubljani, a izabranici trenera Radonijća, posle poraza od Budućnosti u Podgorici, više nemaju prava na kiks u ABA ligi ako žele da sa prve pozicije krenu u plej-of.

Radonjić priprema ekipu za dupli program u Evroligi, posle Armanija stiže i Makabi

Marko Simonović i Crvena zvezda su slavili u prvom meču odigranom u Milanu

n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia