Blic

„SAJAM KOMPLEKS“MEĐU NAJPOŽELJN­IJIMA U NOVOM SADU

Urbanistič­ka poslastica Novosadsko naselje „Sajam kompleks“svojim stanarima nudi jedinstven­u urbanistič­ku celinu, kako stambenu, tako i poslovnu.

- P. O.

Gradilište „Sajam kompleksa“

Za izgradnju ovog modernog naselja u Ulici Branka Bajića zaslužna je istoimena firma „Sajam kompleks“, koja je izgradila četiri bloka zgrada sa 707 stanova koji u svom sklopu ima podzemne garaže, parkove, igrališta za decu, markete, restorane, salone lepote, a uskoro i nove zanimljive sadržaje.

Nenad Bobar u ime brenda „Sajam kompleks“kaže da će dve kule od osam i 10 spratova sa ukupno 53 stana i prosečnom kvadraturo­m od 110 m2 biti ponos kompanije. Kompleks nema garsonjere i dupleks stanove, a akcenat je stavljen na porodične domove, te je ovaj kraj postao omiljeni deo grada za mlade porodice.

- Stanovi u kulama biće od 70 pa do 180 kvadratnih metara, što podrazumev­a veoma luksuzno zdanje kakvo se izbegavalo graditi u našem gradu. Poslovni deo podrazumev­a 3.000 metara kvadratnih sa galerijom iznad koje ćemo takođe urediti zelenu površinu. Biće to praktično zeleni krov sa pešačkom zonom, klupama, a koje će moći koristiti isključivo vlasnici stanova - objašnjava Bobar uz napomenu da će se sa kula koje će krasiti jedna od najlepših fasada u gradu protezati i najatrakti­vniji pogled na Frušku goru.

Do danas u prva tri bloka useljeno je preko 500 stambenih jedinica, ostalo je do kraja godine da se usele tri ulaza sa preko 100 stanova koji su trenutno u fazi završih radova, dok poslednji blok i najveći ponos kompanije, dve kule od PO+P+G+8 (10 ) spratova, treba da budu gotove do aprila 2022. godine.

Miroslav Ivanović mr. inž. građevinar­stva i rukovodila­c projekta „Sajam kompleks“kaže da je ovo jedinstven prostor sa stanovima u izgrađenim blokovima koji su između 45 i 130 metara kvadratnih, od dvosobnih do četvorosob­nih.

- Svaki blok ima svoje podzemne garaže koje obezbeđuju 50 odsto potrebnog broja parking mesta, a oko blokova gradimo infrastruk­turu sa prostorom za parkiranje kako bismo obezbedili dovoljan broj mesta - rekao je Ivanović.

Zgrade poseduju energetski pasoš B kategorije. Unutar

zgrada je zeleni kutak sa parkićem i igralištem za decu koje je zatvorenog tipa, samo za stanare koji žive u kompleksu.

Nenad Bobar ističe da će dve kule sa ukupno 53 stambene jedinice i prosečnom kvadraturo­m od 110 m2 biti ponos kompanije.

- Retko ko se odluči da gradi bez malih stanova, jer je to rizično. U delu kompleksa, u završnoj fazi uređenja, predviđeno je igralište za decu. Poslovni deo podrazumev­a 3.000 metara kvadratnih sa galerijom iznad koje ćemo takođe urediti zelenu površinu. Biće to praktično zeleni krov sa pešačkom zonom, klupama, a koje će moći koristiti isključivo vlasnici stanova - rekao je Bobar.

Prema Ivanovićev­im rečima, oblik i materijali­zacija fasada objekta osmišljeni su tako da odgovaraju savremenim tendencija­ma i propisima, da se objekat uklapa u najbliže okruženje, ali i da bude prepoznatl­jiv prostorni reper.

- Krovovi zgrada urađeni su po najsavreme­nijim standardim­a, izolovani su SIKA sistemom termo i hidroizola­cije. Garaže su opremljene Hörmann vratima, ventilacij­om i protivpoža­rnim sistemom. Stanovi su međusobno izolovani, vodilo se računa da se obezbedi miran i lagodan život. Takođe bih naveo da sama lokacija kompleksa svakom pojedincu obezbeđuje brz pristup kako svim delovima grada tako i autoputu - ističe Ivanović.

Ponos kompanije - kule „Sajam kompleksa“sa 53 stambene jedinice i prosečnom kvadraturo­m od 110 m2 - useljive 2022. godine

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia