Blic

PET GODINA OD UBISTVA PEVAČICE U BORČI

“Pevačica narodne muzike Jelena Krsmanović (33) nestala je oko 16 sati u naselju Crvenka u Borči. Potraga za njom još traje”, ova vest odjeknula je kao bomba 2. aprila 2016. godine. Dan kasnije Jelena je pronađena mrtva.

- BOJANA BOGOSAV

Upetak, 2. aprila, navršiće se tačno pet godina od kada je pevačica Jelena Krsmanović brutalno ubijena u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči, kada je sa suprugom Zoranom Marjanović­em i tada petogodišn­jom ćerkicom otišla da trči. Za njenu sudi se upravo njenom suprugu Zoranu, a narednih dana osvrnućemo se na istragu ovog ubistva koje su obeležile brojne kontroverz­e.

Al krenimo redom.

NESTANAK

Te subote, 2. aprila 2016. godine oko 21.30 u medijima je odjeknula vest da je pevačica narodne muzike iz Borče Jelena Krsmanović nestala na nasipu u naselju Crvenka. Novinarske ekipe odmah su se uputile ka mestu nestanka gde su se našle sa njenim suprugom Zoranom Marjanović­em.

U ISTRAZI UBISTVA JELENE KRSMANOVIĆ SASLUŠANO JE VIŠE OD 500 MEŠTANA

CRVENKE I BORČE

U maskiranim pantalonam­a, crnoj jakni Marjanović je novinarima pokušavao da objasni šta se desilo. Kako je ispričao tada,

Jelena je nestala oko 15 sati tog dana kada je otišla da trči. On i ćerkica, kako je tada rekao, polako su hodali za Jelenom na nasipu pored

Dunava dok je ona džogirala ispred njih. Kako je rekao, ta staza je duga nekoliko kilometara i Jelena je odmakla od njih daleko.

- Mi dolazimo ovde skoro svaki dan da bi onda trčala. Auto parkiramo na prvoj rampi u Crvenki, te se ja s ćerkicom na poljani pored igram. Za to vreme ona otrči do sledeće rampe i vrati se nazad. Danas smo mi išli prema njoj, ali u jednom momentu smo je izgubili iz vida i posle je više nije bilo - uznemireno je pričao Marjanović. Policijske ekipe okupile su se na tom mestu posle 23 sata, jer nestanak im je prijavljen tek tri sata ranije, nakon čega su krenuli u potragu.

UBISTVO

Nekoliko sati kasnije, u zoru, 3. aprila, policija je pronašla njen mobilni telefon. A onda i gumicu za kosu. Ubrzo potom, u podne, nedaleko od mesta gde ju je navodno poslednji put zapazio suprug kako trči, na nekoliko metara

- Prema svedočenju njenog supruga Zorana Marjanović­a, Jelena, on i njihova petogodišn­ja ćerkica su u 15 sati u subotu izašli iz kuće u Borči i krenuli u šetnju po Crvenki. Nekoliko minuta kasnije Jelena se prema priči Zorana Marjanović­a odvaja od njih i odlazi na trčanje.

- Prema rečima Zorana Marjanović­a, on shvata da mu je supruga nestala, te kreće da trči po nasipu i traži ženu.

Prema nalazima obdukcije, pevačica je ubijena u između 16.47 i 17.10 sati sa devet krvničkih udaraca oštrim predmetom u glavu. Postavlja se pitanje, ako su, prema rečima Marjanović­a, na nasipu u to vreme svi tražili Jelenu, „i Zoran i porodica i prijatelji“, kako nije čuo njene krike niti video ništa sumnjivo?!

- Jelenin suprug Zoran policiji prijavljuj­e da je Jelena nestala. Policija, porodica i prijatelji se uključuju u potragu. Mediji su, takođe, odmah objavili apel da se policiji javi svako ko ima neke informacij­e o nestaloj pevačici. Policijska potraga trajala je tokom cele noći.

- U nedelju rano ujutru policija na Crvenki pronalazi pevačicinu trenerku, patiku, mobilni telefon i tragove krvi.

- Nekoliko sati kasnije, samo nekoliko metara dalje, u kanalu iza šipražja pored puta policija pronalazi Jelenino beživotno telo.

- Zoran Marjanović prošao poligrafsk­o ispitivanj­e u policiji, međutim, on ni tada nije pušten iz policijske stanice.

 ??  ?? jelenino telo pronađeno je u kanalu pored nasipa
jelenino telo pronađeno je u kanalu pored nasipa
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia