Blic

ŠTA JE PRONAĐENO U ŠTEKOVIMA VELJE NEVOLJE

Puške, pištolji, ali i različiti narkotici... otkriveni su u kućama i štekovima saradnika Velje Nevolje i Marka Miljkovića.

- EKIPA „BLICA“

Paralelno sa hapšenjem Velje Nevolje 4. februara, policija je pretresla više lokacija za koje se sumnja da su koristili pripadnici njegove grupe. Među njima bili su i stanovi u kojima su osumnjičen­i živeli, ali i štekovi i vikendice koje su, kako se sumnja, koristili za izvršavanj­e zločina.

Kako saznajemo, njima je na više lokacija u Beogradu pronađeno oružje i municija, koji su, kako smatra Tužilaštvo, trebalo biti korišćeni za vršenje krivičnih dela planom ove grupe.

Tako su kod osumnjičen­og Željka Kodžića, čuvara u Centralnom zatvoru, osumnjičen­om da je bio zadužen za oružje u ovoj grupi, pronašli dve lovačke puške za koje nije imao dozvolu, kao i jedan pištolj. Pored toga, policija je pronašla i raskloplje­n pištolj.

Kod još jednog bliskog saradnika Velje Nevolje Vlada Georgijeva policija je pronašla oružje. On je u svom stanu držao “glok” sa 16 metaka.

Bunker koji su napravili pripadnici Belivukove grupe na stadionu FK Partizan takođe je pretresen tokom akcije hapšenja. U njemu je, kako je Tužilaštvo navelo, pronađeno oružje, ali i narkotici.

Naime, u bunkeru koji je koristila ova grupa bila je skrivena puška NN marke i kalibra sa optikom i prigušivač­em i 32 metka NN kalibra, jedan pištolj i kalibar sa obrušenim fabričkim brojem.

- U tri manje kese i jednoj većoj kesi pronađeno je više od 100 grama kokaina, heroina i marihuane koje bi osumnjičen­i pripadnici ove grupe po nalozima organizato­ra iz tog prostora preuzimali i neovlašćen­o stavljali u promet zaintereso­vanim kupcima,

Policija je pretresla stanove u kojima su osumnjičen­i živeli, ali i štekove i vikendice koje su, kako se sumnja, koristili za izvršavanj­e zločina

U šteku u Humskoj otkriveno je oružje, ali i 100 grama različitih narkotika

Zbog sumnje da su članovi grupe koja je izvršavala najteža dela uhapšeno je 22 osobe

kao i dve vagice za precizno merenje koje su korišćene za razmeravan­je opojne droge koja je pronađena - navode u Tužilaštvu.

Podsetimo, zbog sumnje da su formirali kriminalnu grupu koja je činila niz najtežih krivičnih dela, posle šest meseci praćenja policija je po nalogu Tužilaštva za organizova­ni kriminal 4. februara uhapsila čak 22 osobe. Kao pripadnici klana koji su, kako se sumnja, formirali Veljko Belivuk i Marko Miljković početkom 2020. godine u naredbi za sprovođenj­e istrage u koji je “Blic” imao uvid navode se Vlade Georgijev,

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia