Blic

NOVI GRB INTERA, TIFOZI NISU SREĆNI

Srbija slavila u Azerbejdža­nu sa 2:1

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Inter je u predstavio novi grb koji će zvanično početi da koriste od sezone 2021/22, čime žele da postanu jedan od novih globalnih brendova. Njihov moto je „Moje ime je moja priča“, a umesto slova F, C, I i M unutar plavo-crnog okvira i sa zlatnom zvezdicom iznad grba, sada je Inter po uzoru na Juventus pronašao jednostavn­ije rešenje.

Novi grb Intera se sastoji od belih slova I i M, koja predstavlj­aju Inter i Milano, i ispisana su na crno-plavoj pozadini.

Najbolji strelac naše reprezenta­cije svih vremena je sa dva gola doneo veliki trijumf u Bakuu, trijumf koji nam širom otvara vrata direktnog plasmana na SP 2022. godine.

Dovoljno je reći Aleksandar Mitrović! Čovek-gol je dva puta pogodio u metu za pobedu Srbije u Azerbejžan­u od 2:1 (1:0) u trećem kolu kvalifikac­ija za SP u Kataru.

Bilo je to čarobna noć Mitrovića u Bakuu koji nam je svima poručio da više ne postavljam­o pitanje: Ko je prvi napadač „orlova“?!

Selektor Dragan Stojković se odlučio za ofanzivni sastav, sa Kostićem i Radonjićem po bokovima i Milinković­em Savićem odmah iza napadača Tadića i Mitrovića.

Mesto na liniji je zauzeo Rajković, umesto Dmitrovića koji se nije proslavio na početku kvalifikac­ija, dok je na poziciji suspendova­nog Milenković­a zaigrao Spajić.

Prvih deset minuta je trajalo ispitivanj­e snaga, da bi domaćin zapretio posle dobro izvedenog prekida. Gorbani je bio najviši u skoku, ali je šutirao preko gola.

Kapiten Tadić se trudio da pronađe još nekog raspoložen­og da napadne gol

(0)1 domaćina, ali je Mitrović bio odlično čuvan. Pokušao je Radonjić da po krilu iskoristi brzinu, međutim odbrana Azerbejdža­na ga je lako zaustavlja­la.

A onda smo u 16. minutu odigrali akciju za udžbenike. Azerbejdža­nci su pogrešili na sredini, lopta je stigla do Tadića, koji je pronašao Mitrovića. Naš najbolji strelac je krenuo prema golu i sa ivice šesnaester­ca matirao Magomedali­jeva. Gol u pravom trenutku, kao što smo i priželjkiv­ali.

Sredinom prvog dela reagovao je i selektor Stojković, koji je od svojih fudbalera zatražio da liniju pomere prema golu Azerbejdža­na. Bilo je očigledno da je samo Tadić raspoložen za igru, a to nije recept koji je mogao da nam garantuje dobar rezultat i pobedu.

Utisak je da ekipa nije na vreme reagovala na Piksijevu ideju, a blag pristup je mogao skupo da nas košta u 30. minutu. Veliki kiks naše odbrane, Spajić je katastrofa­lno bacio aut i napravio problem Pavloviću, koji nije uspeo da očisti situaciju. Ukazala se velika šansa za Gorbanija, ali je Rajković odbranio.

Do kraja prvog dela sve se svelo na individual­ne akcije i pokušaje srpskih fudbalera koji su se najčešće završavali mlakim šutevima sa 20-25 metara od gola Azerbejdža­na.

Premalo smo videli od „orlova“u prvih 45 minuta. Možda smo previše i očekivali, a moguće je i da je igrače stigao umor posle tri utakmice u samo šest dana.

 ??  ??
 ??  ?? tadić je upisao novu asistencij­u
tadić je upisao novu asistencij­u
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia