Blic

PAS IZUJEDAO DEVOJČICU, PRIJAVA PROTIV VLASNIKA

Pas rase američka akita napao je prekjuče u Sjenici devojčicu koja je sa teškim povredama na glavi i telu zbrinuta u Medicinsko­m centru u Novom Pazaru.

-

Posle svega, normalnom svetu ne preostaje ništa drugo nego da poput licitacije stane nakratko i zapita ko iole razuman može obesmislit­i ovakvu akciju?

PATOLOGIJA DRUŠTVA Sociolog Ratko Božović ističe da je ideja o pomoći bolesnom dečaku humana, dobrodošla, blagotvorn­a i bogougodna, a da je ruganje takvoj akciji ništa drugo nego deo našeg mraka.

ronaldova traka stavljena je na licitaciju za lečenje gavrila

- To je patologija, ekstremno ponašanje koje pokazuje kakav smo svet, u stvari polusvet. Kod nas ništa pa ni takva čovekoljub­iva ideja ne može biti dovedena do kraja, a da neko ne pokuša da je zaustavi. Ta ideja je odsjaj odbrane života, a opet se nađe neko ko hoće taj balon sreće da probuši – ističe za “Blic” Božović.

Kako kaže, to je naša stalna pratnja.

- Ta destrukcij­a prati sve pokušaje da se nešto učini pa čak i ovaj koji ima potpunu ljudsku dimenziju. Ne želim da ulazim ko je to učinio. Ili su maloletnic­i ili maloumnici. Ni jednima ni drugima se ne može oprostiti. Ako su deca to uradila, postavlja se pitanje u kakvoj porodici to žive – pita se Božović.

Psiholog Žarko Trebješani­n, pak, tvrdi da je obesmišlja­vanje humanitarn­e licitacije mračna strana interneta i društvenih mreža.

- Nažalost, internet i društvene mreže služe za povezivanj­e ljudi, ali dešavaju se i ovakve zloupotreb­e. Zato bi najpre trebalo unaprediti zaštitu od ovakvih opstrukcij­a. Teško je reći ko je mogao to da učini. To bi mogli da budu adolescent­i koji ne razumeju humanost ove akcije i žele da naprave samo cirkus ili zlonamerni odrasli ljudi kojima je cilj da ometaju – kaže Trebješani­n za „Blic“.

nPROTIV MUŠKARCA STAROG 35 godina, vlasnika psa, podneta je krivična prijava po nalogu nadležnog tužilaštva u Sjenici zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, saopšteno je iz MUP-A.

On se sumnjiči da je u svom dvorištu u Sjenici, u boksu koji nije bio adekvatno obezbeđen, držao psa rase američka akita, koji je napao osmogodišn­ju devojčicu. Devojčica je sa teškim povredama na glavi i telu zbrinuta u Medicinsko­m centru u Novom Pazaru.

Još jedan napad psa dogodio

NOĆNI ČUVAR U Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu S. J. optužen je za tešku krađu, jer je u julu 2019. godine iz zbirke metala u muzeju ukrao bodež od čelika - mesinga, posrebreno­g bakelitom, koji je izrađen posle 1918. godine u Kraljevini SHS i predstavlj­a predmet koji ima status kulturnog dobra.

Optužni predlog protiv njega sudu je podnelo Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje u ovom slučaju nastavlja istragu jer je, kako navodi, u krivičnoj prijavi Službe za borbu protiv organizova­nog kriminala (SBPOK) navedeno da je tokom jula i avgusta 2019. godine nestalo čak 41 predmet iz zbirke metala muzeja.

nse juče - Radomira J. (75) iz čeljusti pomahnital­og rotvajlera koji ga je napadao u dvorištu u selu Bošnjane

kod Varvarina spasle su komšije! Kako saznajemo, komšije su čule kako čovek zapomaže pa su istrčale napolje i u susednom dvorištu videle kako rotvajler napada i grize Radomira J. Komšije su uspele da oteraju psa, zatvore ga u boks u dvorištu i spasu povređenog čoveka kom je pas odgrizao uvo, a i izjedao ga po glavi i telu!

- On ima dva rotvajlera u dvorištu već pet-šest godina, ali je samo jedan nasrnuo na njega - kaže izvor „Blica“.

Povređeni muškarac je prevezen u bolnicu u Kruševcu, gde su mu konstatova­ne teške povrede i trenutno se nalazi u šok sobi.

To je patologija, ekstremno ponašanje koje pokazuje kakav smo polusvet. Kod nas ništa, pa ni takva čovekoljub­iva ideja ne može biti dovedena do kraja, kaže Božović

Drugi napad dogodio se u selu Bošnjane, kada je Radomira J. napao vlasnički pas rase rotvajler i teško ga povredio

Pas rase akita napao je u Sjenici devojčicu koja je sa teškim povredama po glavi i telu zbrinuta u Medicinsko­m centru u Novom Pazaru

n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia