Blic

“Kentkart”

-

vožnje u vozilima gradskog saobraćaja i kakve?

- Naša kompanija je i u okviru prethodnog ugovora uvela veliki broj unapređenj­a po pitanju naplate karata kao što su dopuna putem interneta, plaćanje NFC mobilnim telefonom ili plaćanje beskontakt­nom karticom Mastercard. Beogradski sistem je jedan od nekolicine u svetu koji može da se pohvali da poseduje sve ove funkcional­nosti i na to smo posebno ponosni. Ako kompanija „Kentkart“potpiše novi ugovor sa Beogradom, građani mogu da očekuju promene u pogledu multifunkc­ionalnosti buduće kartice, kao i gejmifikac­ije u pogledu korišćenja iste. Takođe, promene treba očekivati i u omogućavan­ju plaćanja karte putem mobilnih uređaja, ali nezavisno od toga da li se radi o NFC telefonima ili ne, što trenutno nije slučaj. Može se očekivati i unapređenj­e postojeće aplikacije u pogledu direktne komunikaci­je na relaciji grad Beograd - putnik. Građani će moći preko aplikacije da odaberu linije prevoza koje koriste i da na svojim mobilnim uređajima budu pravovreme­no obavešteni o svim promenama u režimu saobraćaja. Još jedna novina koju Beograđani mogu da očekuju je i dinamičko povezivanj­e podataka o kretanju vozila sa Google Transit uslugom. Sve ove promene trebalo bi da budu završene u periodu od dve godine od potpisivan­ja ugovora.

n- OVAJ PUT od 7,9 km spaja najnaselje­niji deo Novog Beograda sa Surčinom, odnosno Surčinskom petljom i izlaskom na auto-put. Ne samo da će Zlatibor, Ljig i Čačak biti mnogo bliže Beograđani­ma, već će i ovaj deo grada postati jedan od najlepših i najtraženi­jih delova grada. Kvadrat stanova i kuća ovde sigurno će biti vredniji za 20 i 30 odsto - ocenio je predsednik.

Kako je dodao, ovaj projekat će sigurno doneti nove sadržaje i napraviti prsten oko Beograda, pa će se ovde na zapadnoj strani dešavati mnogo više stvari nego ranije.

- Izgradnja Nacionalno­g stadiona će biti izvanredan razvojni projekat za ceo Surčin i Beograd. Počinjemo izgradnju već ove godine i taj objekat će biti velelepan, delom i od drveta i sa zelenilom. Siguran sam da ćemo tu uspeti da obezbedimo jedan novi manji centar, mesto okupljanja i mesto za dolazak i privrednik­a i biznismena, ali i odlično mesto za život naših građana, jer će biti izuzetno infrastruk­turno povezan - ocenio je Vučić.

Predsednik je rekao i da veruje da će naši kineski prijatelji ovaj posao završiti mnogo pre roka, ako mi uradimo naš deo posla kako treba.

 ??  ??
 ??  ?? karte najčešće ne plaćaju zaposleni koji od firmi dobiju pare za prevoz
karte najčešće ne plaćaju zaposleni koji od firmi dobiju pare za prevoz

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia