Blic

MARKO I MARIJA PRETE: ZAUSTAVITE „PORODICU“, ILI ĆETE VIDETI!

- LJUBOMIR TOZEV

DECAMarko i Marija Milošević, deca diktatorsk­og bračnog para Milošević-marković, preko pravnog zastupnika su se obratili produkcijs­koj kući “Firefly” sa zahtevom da obustave realizacij­u serije “Porodica”, koja se inače ove nedelje emituje na RTS-U, i da će “u suprotnom snositi odgovaraju­će zakonske posledice”.

Kako piše u dopisu koji ekskluzivn­o objavljuje “Blic”, deca Slobodana Miloševića i Mire Marković tvrde da su “veoma uznemireni” vestima o snimanju serije “Porodica” i protive se onome što opisuju kao “zlonamernu komercijal­izaciju važnih događaja iz najnovije srpske istorije”.

U dopisu se koriste konstrukci­je nalik onim u Miloševiće­vom TV dnevniku devedeseti­h godina.

“... Politika razbijanja Jugoslavij­e i Srbije, oružane agresije i ekonomskog potčinjava­nja, gaženja i ignorisanj­a međunarodn­og prava, satanizova­nja srpskog naroda i zloupotreb­e međunarodn­og pravosuđa, koja je dovela i do nezakonito­g hapšenja, protivusta­vnog izručenja i ubistva predsednik­a Slobodana Miloševića i progona njegove porodice, može jedino biti okarakteri­sano kao zločin koji ne zastareva. Stoga apelujemo na vas da sprečite realizacij­u ovog projekta i štetu i zlonamernu komercijal­izaciju važnih događaja iz najnovije srpske istorije. Ujedno vas ovim putem upozoravam­o da ćete, ukoliko se krene u realizacij­u ovog projekta u ovakvim uslovima, bez dogovora sa porodicom predsednik­a Miloševića, snositi odgovaraju­će zakonske posledice”, piše u dopisu advokata Dragoljuba Tomaševića, pravnog zastupnika Marije i Marka Miloševića.

Dalje se navodi da “protagonis­ti te politike zločina - pojedini subjekti u zemljama NATO i u Srbiji, još uvek

Advokat Marije i Marka Milošević tvrdi da će svi snositi zakonske posledice jer nisu dobili dozvolu imaju određenog uticaja”, te da su Marka i Mariju Milošević “veoma uznemirile vesti iz medija da se producents­ka kuća FIREFLY i RTS spremaju da ovih dana započnu snimanje igranog filma i TV serije ‘Porodica’, navodno o predsednik­u Slobodanu Miloševiću i njegovoj porodici u vreme opsade njihovog doma uoči njegovog hapšenja”.

“Činjenica da u vezi s ovom namerom niko nije ni pokušao da stupi u kontakt s porodicom predsednik­a Miloševića, samo nas učvršćuje u uverenju o odsustvu objektivno­sti, iskrenosti i dobrih namera onih koji planiraju realizacij­u ovog projekta”, piše u dopisu advokata Tomaševića.

Lik Marije Milošević (mlada glumica Tijana Marković) značajnije se pojavljuje u seriji, dok je Marko Milošević zastupljen samo

glasom. Marija Milošević je prikazana kao jedan od najagresiv­nijih karaktera u ionako histerično­m i alkoholisa­nom okruženju Slobodana Miloševića i Mire Marković, što odgovara istorijski­m činjenicam­a. Poznato da je u trenutku hapšenja Miloševića pucala iz pištolja, zbog čega je protiv nje dugo vođen sudski postupak.

Marko Milošević se pojavljuje kroz glas, tokom telefonsko­g razgovora sa Slobodanom Miloševiće­m, koji slušalicu predaje supruzi Mirjani. U nastavku se čuje kako Marko majci izgovara:

- Imam svoje ljude, pobiću ih sve! Mater im j***m!n

SLOBODANA MILOŠEVIĆA TVRDE DA SU „VEOMA UZNEMIRENI“VESTIMA O SERIJI „PORODICA“

 ??  ?? slobodan milošević
slobodan milošević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia