Blic

Moj tata je umro zbog tvog tate!

-

Glumica Mirjana Karanović, koja u seriji “Porodica” glumi Mirjanu Marković, kaže da se toliko uživela u ulogu da je posle stresnih scena, kada su se kamere ugasile, i dalje imala nemir i osećala se loše.

- Trudila sam se da pronađem zajedničke tačke. One uvek postoje. To radim i kad igram dramski lik iz nekog pisanog dela. A ovo je bilo prvi put da sam oživljaval­a lik osobe koja je postojala. Morala sam dosta da se pridržavam činjenica, nisam mogla mnogo toga da prepustim svojoj kreativnoj mašti. Ali svejedno sam morala da u sebi pronađem njen unutrašnji svet, jer mislim da nije dovoljno fizički da ličimo na likove koje igramo. Bavila sam se psihologij­om lika, čitala šta je pisala, gledala video-zapise, razgovaral­a s rediteljem, probala, istražival­a. Ovaj lik je jedan od likova koji je jako daleko od onog ko sam ja. Puno mi je pomogao savet jedne velike glumice, Meril Strip, koji sam pročitala, gde je rekla kako igra osobe ili likove s kojima se privatno ne bi družila, koje ne voli. Ona je tada rekla da pronađe jednu ili dve osobine koje je povezuju s tim likom i tog trenutka se uspostavi veza. I ja sam razmišljal­a šta povezuje nas dve. Uz sve naše različitos­ti, nas dve imamo jednu istu osobinu da ne podnosimo poltrone, ulizice. Takođe, postoji jedna beskrajna potreba da bude voljena, da bude u centru nečijeg života - kaže Mirjana Karanović.

Nakon što je u medijima objavljena vest o pismu

Marije Milošević, u kom je ona, između ostalog, napisala rečenicu “Umro mi je tata, moj tata”, Edin Škorić se oglasio na Tviteru oštrom porukom.

“Moj tata je umro od raka od zračenja na vojnim radarima zbog tvog tate. Tako da, teraj se u tri p.m.”, napisao je Edin Škorić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia