Blic

A ISTRAGA ZA ČICE IZ BORČE

- Sutra nastavak: Suđenje decenije

Zoran Marjanović uhapšen je 15 meseci od ubistva svoje supruge, nakon što su u tužilaštvo stigli dokazi koji su ukazivali da je on izvršilac zloočina

2018. godine ukine pritvor Zoranu Marjanović­u i da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Drama oko optužnice nastavila se i dalje. Sud je i drugu optužnicu vratio tužilaštvu uz obrazložen­je da je potrebno da se “bolje razjasne detalji iste”. Tek devet meseci nakon što je prethodna predata sudu na odlučivanj­e, u aprilu 2019. godine u sud stiže i treća.

ZA ŠTA SE TERETI? Prema optužnici, Zoran Marjanović je suprugu Jelenu ubio 2. aprila 2016. godine na svirep i podmukao način dok je u neposredno­j blizini mesta na kojem je pevačica „Granda“usmrćena stajala njihova maloletna ćerka.

On je optužen da se sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči. Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom. Međutim, iskoristiv­ši Jelenino poverenje, Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici. Kada su se spustili do

jelenino telo pronađeno je u kanalu pored nasipa

kanala, Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom.

Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa. Međutim, Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji deo trenerke, a potom joj opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala.

Ovu, treća po redu optužnicu, potvrdio je sud u junu 2019. godine, nakon čega je zakazano pripremno ročište. Konačno, suđenje za smrt pevačice počelo je tri i po godine nakon ubistva, u septembru 2019. godine.

Konačno, poslednji u nizu dokaza koji se čekao kako bi optužnica bila poginuta odnosi se na veštačenje baznih stanica koje otkrivaju da je Marjanović lagao policiju o svom kretanju na dan ubistva.

Sud je dva puta vraćao optužnicu koju je tužilaštvo podiglo protiv Zorana Marjanović­a zbog sumnje da je ubio svoju ženu 2. aprila 2016. godine

Tužilaštvo podiže optužnicu protiv Marjanović­a.

Dopunjena optužnica protiv Zorana Marjanović­a dostavljen­a je Višem sudu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia