Blic

KOD PIKSIJA NEĆE BITI GLEDANJA KROZ PRSTE

„Privatno smo jako dobri, Stojković je ambiciozan. Njemu trebaju takve stvari. Došao je u komplikova­noj situaciji za FSS, ali on zna šta i koliko hoće, zna kako da izvuče maksimum od igrača“, kaže bivši as Reala i reprezenta­cije Jugoslavij­e.

-

.

LEGENDARNI PREDRAG MIJATOVIĆ govorio je o rezultatim­a reprezenta­cije Srbije.

- Moramo da kažemo da su kvalifikac­ije počele na najbolji mogući način. Fenomenala­n start i velika je šansa da Srbija nastavi ovim ritmom i da na kraju obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo, što je krajnji cilj - rekao je Mijatović.

Ipak, as Reala i reprezenta­cije Jugoslavij­e kaže da je tek početak.

- Naš mentalitet je takav da smo posle prvih nekoliko utakmica na Svetskom prvenstvu. Ne samo na SP, nego u polufinalu. To treba kontrolisa­ti. Mislim da je Stojković svestan toga. Ima dobar tim, dobre momke, koji su spremni da daju maksimum. Ako pravi detaljnu analizu, treba neke stvari popraviti. Prvo poluvreme protiv Irske, Portugala... Najvažnije je da je rezultat ostvaren. Veliki sam optimista i raduje me ono što se dogodilo u te tri utakmice.

Mijatović kaže da veruje u selektora Stojkovića koji je odmah na početku napravio dosta promena i pozitivnih stvari u našem nacionalno­m timu.

- Privatno smo jako dobri, on je jako ambiciozan. Njemu trebaju takve stvari. Došao je u komplikova­noj situaciji za FSS, ali on zna šta i koliko hoće, zna kako da izvuče maksimum od igrača. Svi ostali komentari na njega neće uticati. Ne živim u Srbiji dugo. Poznajem situaciju, ali ne znam detaljno da odgovorim šta se dešavalo. Dok je Piksi selektor, to se neće dešavati. On ima karakter, zna da razgovara sa igračima i niko na njega ne može da utiče. Znam kakav je i kao trener i kao čovek.

Na kraju, Mijatović je prokomenta­risao i vest da bi na čelo Fudbalskog saveza Srbije mogao da dođe Nemanja Vidić.

- Pročitao sam šta je napisao pre nekoliko meseci. O njemu mogu da kažem da je sjajan dečko. Napravio je sjajnu karijeru, bio je kapiten u jednom od najboljih evropskih klubova, Mančester junajtedu. Ne znam šta planira. U svakom slučaju radi se o čoveku koji možda i može da iskustvom koje je stekao vodi jednu takvu organizaci­ju - zaključio je Predrag Mijatović. 

O Nemanji Vidiću mogu da kažem da je sjajan dečko. Napravio je sjajnu karijeru. Ne znam šta planira, ali verujem da ima dovoljno iskustva da vodi takvu organizaci­ju

Teleoptik 26 7 Partizan 42 18 Anderleht 90 44 Njukasl 72 17 Fulam 127 52 Srbija 64 41

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? mijatović i stojković na evropskom prvenstvu godine
mijatović i stojković na evropskom prvenstvu godine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia