Blic

Protiv Makabija mora da se igra evropska odbrana

-

“Očekuje nas ekipa koja je znatno popravila formu u poslednja dva kola Evrolige, pobedili su Žalgiris u Litvaniji i Barselonu u svom Tel Avivu. Mi bi trebalo da u meč uđemo sa više energije nego što je bio slučaj sa Armanijem“, kaže Dejan Radonijć.

KOŠARKAŠI CRVENE ZVEZDE nisu se ni odmorili od meča s Armanijem, a večeras (20.45) u dvorani „Aleksandar Nikolić“dočekuju Makabi, u pretposled­njem kolu Evrolige.

Klub iz Milana je bio preveliki zalogaj za Beograđane (72:93), koji će i protiv Izraelaca najverovat­nije igrati bez povređenih Korija Voldena i Duopa Rita.

S druge strane, Makabi je pred kraj sezone ušao u formu - zabeležio je po dve pobede u domaćem šampionatu u Evroligi (Žalgiris i Barselona).

- Očekuje nas ekipa Makabija koja je u dobrom ritmu u poslednje vreme. Zabeležili su nekoliko vrednih pobeda poput one nad Žalgirisom u Kaunasu i u utorak protiv Barselone u Tel Avivu. Radi se o ekipi koja ima izuzetan individual­ni kvalitet, popunjeni su na svim pozicijama, i da nije bilo nekih nesrećnih poraza, bili bi sigurno u borbi za viši plasman. Mi moramo da odigramo ovu utakmicu mnogo čvršće i bolje u odbrani nego što je to bilo protiv Armanija - rekao je trener Dejan Radonjić.

Slično razmišlja i kapiten Branko Lazić.

- Novi izazov je pred nama, ne samo zato što ova utakmica dolazi kao druga u duplom kolu, što je uvek bio dodatni napor. O Makabiju ne bi trebalo da trošimo reči. Igraju brzo, imaju sjajne pojedince, pogotovo u napadu. Mi s Armanijem nismo odigrali u odbrani kako je trebalo i to je najvažnije deo naše igre koji moramo da popravimo - sumirao je Lazić.

Crveno-bele posle Evrolige u subotu očekuje duel sa Cedevita Olimpijom u derbiju ABA lige.

n

 ??  ?? dejan davidovac je imao samo dva koša protiv armanija
dejan davidovac je imao samo dva koša protiv armanija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia