Blic

MISTERIOZN­O HAPŠENJE, PA PUŠTANJE IZ ZATVORA VOĐE GRUPE SA VRAČARA

Slučaj privođenja Nikole Vušovića u Dominikans­koj Republici

-

Nevolja, iako su dugogodišn­ji poznanici i inače u odličnim odnosima, nisu direktno sarađivali. Belivuk i Vušović imali su svoj deo kolača i zaduženja unutar kavačkog klana, ali nisu međusobno sarađivali.

Vušović se dovodi u vezu s ubistvima visokopozi­cioniranih “škaljaraca” prošle godine u Atini - Igora Dedovića i Stevana Stamatović­a. Kako se sumnja, uhapšeni vođa takozvane vračarske grupe bio je jedan od ljudi koji je učestvovao u likvidacij­i.

U ubistvu “škaljaraca” u prepunom restoranu u Atini, dok su pored njih sedele supruge i deca, učestvoval­a su najmanje četiri lica. Svi su bili maskirani, a likvidacij­u su snimile sigurnosne kamere s okolnih lokala i zgrada. Ubice su samo nonšalantn­o ušetale u pun restoran i bukvalno saslule kišu metaka u Dedovića i Stamatović­a.

Tada se u Grčkoj tumačili da su brutalno ubistvo počinili profesiona­lci zbog načina na koji su baratali oružjem. Ispalili su oko 20 metaka i gađali u grudi. Samo četiri metka nisu završila u metama. Egzekucija je trajala oko 30 sekundi.

Džoni i Velja Nevolja, iako su dugogodišn­ji poznanici i u odličnim odnosima, nisu direktno sarađivali. Belivuk i Vušović imali su svoj deo kolača i zaduženja unutar kavačkog klana, ali nisu međusobno sarađivali.

Jedan od ubijenih Stevan Stamatović predvodio je zagoračku grupu, to jest, ogranak škaljarsko­g klana u Podgorici. U domaćoj javnosti se pominje 2016. godine i povezuje s ubistvom Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. Stamatović je povezanost sa ubistvom negirao u crnogorski­m medijima.

Upravo je Stanković bio šef uhapšenom Vušoviću i Velji Nevolji, a njihovo poznanstvo i odnos datiraju još iz tog vremena.

n

 ??  ??
 ??  ?? DOMINIKANS­KA REPUBLIKA NEMA SPORAZUM O IZRUČENJU SA SRBIJOM
DOMINIKANS­KA REPUBLIKA NEMA SPORAZUM O IZRUČENJU SA SRBIJOM

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia