Blic

Korona opet u Zvezdi

- MEDIĆ

Crveno-beli neće putovati u Ljubljanu jer su potvrđena četiri nova slučaja virusa korona u timu i stručnom štabu. Ekipa će opet trenirati u okrnjenom sastavu.

Crvena Zvezda stigla je do dvocifreno­g broja pobeda kolo pre kraja Evrolige, a od Beograda za ovu sezonu elitnog takmičenja oprostila se trijumfom nad Makabijem iz Tel Aviva. Ali odmah posle teško izvojevane pobede, stigla je loša vest - u timu sa Malog Kalemegdan­a je ponovo potvrđena korona.

Četiri nova slučaja su zabeležena - pozitivni testovi se odnose i na članove tima i na stručni štab - pa je utakmica koja je trebalo da se odigra sutra u Ljubljani protiv Cedevite Olimpije odložena.

Spekulisal­o se da ekipa neće da putuje zbog lokdauna koji je na snazi u Sloveniji od 1. do 12. aprila, ali ipak je meč odložen zbog korone.

Sada će Dejan Radonjić imati manje igrača na raspolagan­ju za trening, ali će oni koji su zdravi uspeti da dođu do daha i posvete se treninzima koji su im potrebni pred deo sezone tokom kojeg se odlučuje o raspodeli pehara.

- Od 11. februara do danas smo igrali u proseku po tri utakmice nedeljno. U tom periodu trenažni proces je specifičan, zato moramo da nađemo model rada koji je adaptiran takvom ritmu i potrošnji. Nadam se da ćemo izaći iz ove situacije s povredama što pre, da možemo da koristimo svakog igrača jer je svaki jako bitan - rekao je Dejan Radonjić.

Inače, trenera crvenobeli­h trebalo bi da hrabri odlična reakcija njegove ekipe protiv Makabija, kvalitetna odbrana, ozbiljna kontrola skokova i smirenost kakva je nekada krasila Branka Lazića i drugove...

- Lep osećaj da na kraju evroligašk­ih nastupa u Beogradu uzmemo pobedu - kazao je Radonjić posle utakmice protiv „ponosa Izraela”.

Na istu temu je nastavio:

- Zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali meč. Reakcija ekipe posle Olimpije je bila dobra, što se videlo odmah na početku, iako je bilo određenih grešaka. Koncentrac­ija je ipak bila dobra, držali smo kvalitet igre dosta dugo, što je bilo važno, za razliku od nekih prethodnih susreta kada smo igrali u seriji. U napadu smo pronalazil­i rešenja koja nisu bila nimalo laka. Ali, držali smo kontinuite­t i raduje pristup susretu.

Crvena zvezda je ponovo utakmicu odigrala bez Korija Voldena i Duopa Rita.

- Radićemo u narednom periodu, nadam se uz povratak igrača, da držimo formu sličnu večerašnjo­j. Nije to lako jer je potrošnja ogromna, imamo veliki obim utakmica - zaključio je Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia