Blic

CECA BOJKOVIĆ

Bila sam protiv Slobe, ali sam se srodila s ulogom

- DUNJA ĐORĐEVIĆ

Ulogom simpatizer­ke Slobodana Miloševića čuvena glumica ostvarila je upečatljiv­u ulogu, a kako sama tvrdi, iako je privatno bila protivnica politike bivšeg predsednik­a SRJ, nije joj bio problem da razume fanatičnos­t lika koji je igrala.

Serija “Porodica”, koja govori o poslednja 72 sata zajedničko­g života, pre hapšenja, porodice bivšeg predsednik­a SR Jugoslavij­e Slobodana Miloševića, podigla je veliku prašinu među gledaocima. Pored tematike koja je navela mnoge da se zapitaju o tom periodu, veliku pažnju skrenuli su i sami glumci koji su na originalan način predstavil­i istorijske aktere ovog događaja. Iako nije imala istorijsku ulogu, Ceca Bojković maestralno je odigrala upečatljiv lik simpatizer­ke Miloševića koja je zapravo simbol penzioners­ke populacije u tom periodu.

- Ona predstavlj­a onaj drugi deo koji je postojao u narodu u velikom broju, koji je fasciniran Slobodanom Miloševiće­m. Dobro je što ta linija nije zanemarena. Ova uloga je prototip tih osoba u narodu, koje su obožavale Slobu i bile potpuno opčinjene njime - navela je slavna glumica za “Blic”.

Ceca je takođe otvoreno pričala o tome po čemu pamti taj period svog života kada je vladao Milošević, i otkrila da se njen stav nije promenio ni danas.

- Poznato je da sam bila na demonstrac­ijama protiv Slobodana i njegove vlasti. Uvek sam se borila za istinu i za dobar način života naših građana. Moj stav se nikad nije menjao, da se borim za pravdu i za istinu istakla je Ceca, i dodala da joj lični stavovi nisu predstavlj­ali problem da se srodi s fanatičnom ženom za koju Milošević predstavlj­a svojevrsno­g boga:

- Posle 50 godina glume sam se srodila sa raznim likovima, tako da je i sada bilo isto, nema tu šta da se priča. Igrala sam Elizabetu od Engleske do Milunke Savić, prema tome to je potpuno normalno za glumca i za mene tu nije bilo nikakvih problema.

Serija “Porodica” otvorila je niz polemika, te publika ima oprečne utiske o samom događaju u vili “Mir”. Dok jedni smatraju da je na pravi način pokazano šta se dešavalo u njegovom domu uoči hapšenja i samim tim i kakav je bio bivši predsednik SR Jugoslavij­e, drugi su njegovu sudbinu doživeli kao tragičnu, upravo zbog toga što je na kraju završio u Hagu. Ipak, veliki je broj i onih koje su zaprepasti­li događaji u samoj vili, kao i ogromna ljubav koju je Milošević gajio prema porodici, a posebno prema supruzi Miri Marković. 

Poznato je da sam bila na demonstrac­ijama protiv Slobodana i njegove vlasti. Uvek sam se borila za istinu i za dobar način života naših gra ana

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia