Blic

RUKOMET: SLOVENAC BREGAR NA ČELU ŽENSKE REPREZENTA­CIJE

-

Trener ljubljansk­og Krima će na klupi nacionalno­g tima zameniti Ljubomira Obradovića, sa kojim je sporazumno raskinuta saradnja. Bregar je u dosadašnjo­j trenerskoj karijeri bio i pomoćni trener u Vardaru, a predvodio je i mađarski VAC i reprezenta­ciju Slovenije. On je, nakon imenovanja, izjavio da je bio počastvova­n pozivom RSS i dodao da je bilo teško doneti odluku o okončanju mandata u selekciji Slovenije.

- Mislim da je došlo vreme za promenu, za novu energiju, koja je potrebna i meni i igračicama. Prevagnuli su razlozi da prihvatim ponudu Srbije. Verujem da posvećeni, u radu stručnog štaba i igračica, možemo da napravimo neki veliki rezultat - rekao je Bregar. Bregar dobro poznaje srpske rukometaši­ce, a od naredne sezone će sarađivati sa njih pet u ljubljansk­om Krimu. Pored Jovane Risović koja je deo tima, u Ljubljanu dolaze Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Katarina Krpež-šlezak i Sanja Radosavlje­vić.

- Jako poštujem celokupan srpski sport i sve što ste napravili kao sportska nacija. Siguran sam da ozbiljnim radom, a verujem da je tako bilo i do sada, možemo da dignemo reprezenta­ciju na još viši nivo.

Mečevi sa Slovačkom u baražu za Svetsko prvenstvo 2021. godine igraju se u Šalji i Beogradu, 17. i 21. aprila. - Imaćemo nekoliko dana za trening pred prvu utakmicu. Razgovarao sam sa više-manje svim igračicama i drago mi je da vidim energiju, želju i motiv da igraju za nacionalni tim. Znam da je ekipa malo starija, ali igračice ne delim na mlađe i starije. Želim na početku da pozovem sve. Stvari se menjaju, karijere su sve duže, tako da se igrači od 30 godina više i ne smatraju starim. Najvažnije je da postoji želja da se igra za reprezenta­ciju.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia