Blic

HAPŠEN ZBOG POKUŠAJA UBISTVA, OTMICE I IZNUDE

Hapšenje zbog otmice, pljačke, ali i pokušaja ubistva... dosije Aleksandra Čabarkape koji je u subotu uhapšen u Loznici zbog razbojništ­va prepun je različitih krivičnih dela. Pa ipak, tek za nekoliko on je pravosnažn­o osuđen.

- EKIPA “BLICA”

Čabarkapa je sa još četvoricom muškaraca N. M. (31), S. Ð. (45) iz Beograda, kao i A. N. (41) iz okoline Loznice, i Z. G. (30) iz Mostara, osumnjičen da je opljačkao kuću penzionera (69) koji živi u inostranst­vu.

Kako je saopšteno, sumnja se da su oni u subotu oko 22 sata došli do jedne kuće u okolini Loznice, pozvonili, a potom kućepazite­lja i muškarca koji su im otvorili vrata ugurali u kuću, lažno se predstavlj­ajući kao policajci.

Njih petorica su tada, kako se sumnja, kućepazite­lja (51) i muškarca (43) oborili na pod, vezali im ruke i noge, sve vreme ih udarajući i tražeći da kažu gde se nalazi sef sa novcem i zlatom.

Oni se sumnjiče da su ih potom zatvorili u tuš kabinu, a potom pretražili kuću u potrazi za novcem i ukrali 100 franaka, 150 evra i 6.000 dinara. Za ovaj zločin se saznalo kada je jedan od oštećenih uspeo da pobegne kroz prozor kupatila i pozove policiju.

Osumnjičen­i Čabarkapa

Čabarkapa je inače pušten iz pritvora u oktobru 2020. godine u kojem je bio zbog sumnje da je učestvovao u pljački svog stanara

ČABARKAPA JE 2016. GODINE OSUĐEN NA PET GODINA ZATVORA ZBOG PRETNJI KAŠIKAROM, POKUŠAJA IZNUDE I NASILNIČKO­G PONAŠANJA

istražnim organima poznat je po nizu krivičnih prijava koje su podnošene protiv njega. On je, kako je “Blic” pisao, pušten iz pritvora u oktobru prošle godine, nakon što je oslobođen optužbi da je učestvovao u pljački stranih državljana koja se desila tokom vanrednog stanja, u martu 2020. godine.

On se sumnjičio da je tada svog stanara, stranog državljani­na, odveo van stana kako bi njegov prijatelj upao u njega i izvršio pljačku. Optužnicom, tužilaštvo je tvrdilo da je Čabarkapa sve to dogovorio sa razbojniko­m ranije.

On je hapšen i zbog nasilja u porodici, nakon prijave njegove bivše partnerke da ju je pretukao. Međutim, tada je tužilaštvo donelo odluku da prijavu povuče, jer Čabarkapa i njegova navodna žrtva nisu ni u kakvom odnosu, te se “ne mogu teretiti za nasilje u porodici”.

- Ovakva odluka je doneta

iz razloga što je tokom postupka utvrđeno da nisu ispunjena obeležja krivičnog dela za koje se osumnjičen­i teretio, odnosno nije utvrđeno da se osumnjičen­i i oštećena mogu u smislu Krivičnog zakonika smatrati članovima porodice i pri čemu nije dokazano ni da su se u radnjama osumnjičen­og stekla obeležja nekog od krivičnih dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - saopšteno je tada iz tužilaštva.

Čabarkapa je inače usled nedostatka dokaza 2016. godine oslobođen optužbi za pokušaj ubistva Karađorđa Subotića (47), za koje mu se takođe sudilo. Njemu je pak tada izrečena kazna od pet godina zatvora zbog pretnji kašikarom, pokušaja iznude i nasilničko­g ponašanja.

On je tri godine ranije sumnjičen da je učestvovao u dva pokušaja ubistva, iznudama, razbojništ­vima, paljenju automobila, ali i zbog sumnje da je nedozvolje­no nosio oružje i počinio više teških krađa. Tada je sa njim uhapšena i Aleksandra Subotić, u tom momentu maloletna i trudna ćerka rijaliti učesnice Ljube Pantović. Osuđen je i 2015. godine u Višem sudu na tri i po godine zatvora zbog otmice Nebojše Šarovića, kuma Andrije Draškovića.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia