Blic

DERBI će REŠITI KATAI ILI NATHO

I 164. međusobni susret

-

bismo svi želeli da uživamo u dobrom fudbalu, pogotovo što večiti imaju nekoliko igrača koji sami mogu da reše derbi. Kod Zvezde to je, naravno, Katai, koji se oporavio i igra u reprezenta­tivnoj formi. Sa 12 golova prvi je strelac tima i treći asistent (8). Mozak Partizana je svakako Bibras Natho, koji se pokazao kao jedan od najboljih stranaca svih vremena u našem fudbalu. Izraelac je zbog premora propustio meč sa Metalcem, ali je, kada se utakmica završila, ostao na terenu da odradi trening. To dovoljno govori o raspoložen­ju u kojem 33-godišnji Natho dočekuje derbi.

Ivanić i Ben igraju standardno dobro, kao i Lazar Marković i Asano koji je u Superligi sakupio 16 golova i osam asistencij­a. Falčineli je postigao osam, a Holdener sedam pogodaka, pri čemu je mađarski reprezenta­tivac i često razigravao saigrače.

Najveće nepoznanic­e su Kanga i Suma koji imaju fudbal u malom prstu, ali to retko pokazuju. Redovno su među najnervozn­ijima i ako u lošem ritmu otvore derbi, od njih nema koristi. Kanga na šest mečeva sa Partizanom ne zna za pobedu (po tri remija i poraza), a postigao je samo jedan gol. Suma je slavio u dva derbija, četiri puta je bilo nerešeno i samo jednom je izgubio, uz dva gola i jedan crveni karton.

Dejan Stanković je bezbrižan pred večiti derbi, Crvena zvezda igra dobro, pobeđuje i ima čak devet bodova više od Partizana

nGolovi Asistencij­e

Golovi Asistencij­e

Golovi Asistencij­e

Golovi Asistencij­e

Golovi Asistencij­e

12 9 7 7

11 16 7 8

4 5 6 10

9 4 9 5

8 7 0 4

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia