Blic

„SVE MISLIMO OPET će DA IZAĐE IZ DVORIŠTA“

- B.janačković

“Šetao sam sa suprugom, ćerkom i sinom, on je bio u svojoj kući kada je počeo da viče na mog sina. Ja sam rekao: ‘Šta se dereš, ostavi nas na miru‘. Pošto je bio na prozoru, samo je ušao u kuću i već je na vratima bio sa nožem. Krenuo je ka nama…”

OVIM REČIMA ALEKSANDAR Mičić (39) iz Popovca opisao je trenutke koji su prethodili krvavoj drami pomahnital­og komšije Saše Dodića (50) koji je njega, njegovu suprugu Mariju, kao i komšiju Sašu Ilića izbo 24. januara ove godine.

Aleksandar je tada uboden u rebra, dok je njegova supruga Marija (35) zadobila ubod u levu stranu grudnog koša, dok je najteže povređen komšija Saša Ilić (46), koji je, u pokušaju da ih zaštiti, zadobio povredu trbuha i jetre. Nakon što je izbo troje ljudi, Dodić je sa nožem u rukama jurio Aleksandro­vu četvorogod­išnju ćerku, ali su komšije uspele da je sklone u kuću, nakon čega je on bes iskalio na Iliću. Sve troje izbodenih se oporavilo i izašlo iz bolnice, ali su slike užasa još uvek jake.

- Napao je prvo mene, pa pošto nije uspeo, ostavio je mene i počeo je da juri moju ženu i dete. Izbo je suprugu pa sam ga ja istrgnuo od žene, ali me je tada ubo u rebra. Pošao je za ćerkom koja je ušla kod komšije u kuću, ali mu komšija Saša nije dao. Onda je on Sašu izbo u grudi. Ne znam šta je razlog za napad, nije mi jasno. Da sam znao da će da me napadne, ne bih tako išao slobodno. Nisam slutio da će me napasti na taj način, očekivao sam raspravu sa njim, verbalno, a ne da će da potegne nož - kaže Mičić za “Blic”.

Po priči meštana, Dodić, koji je, kako se sumnja, psihijatri­jski bolesnik, verovao je da pas Mičićevih juri njegovu mačku, što ga je ljutilo. Međutim, Aleksandar kaže da mali jazavičar koga čuvaju nikada ne izlazi iz njihovog dvorišta, a tog dana je sa njima bio na povocu. Kako ističe, zbog svega što im je uradio, ali i straha za svoju bezbednost, Dodić ne bi smeo više da bude na slobodi.

- On ne bi smeo da se nađe na slobodi, možda za jedno 30 godina. Trauma je velika, nije svejedno, sve očekuješ da će opet da izađe iz dvorišta - poverava se Mičić.

izjašnjava da nije kriv.

- Neću da iznosim odbranu, jer nemam od čega da se branim. Na tužilaštvu i na oštećenom je da dokazuju moju krivicu - rekao je Simović.

Nakon njegovog izlaganja suđenje je odloženo, jer punomoćnik Kalinića, koji u ovom postupku ima status oštećenog, nije mogao da dođe na suđenje. On se nije pojavio na suđenju jer je pozitivan na virus korona, pa Kalinić danas nije ni doveden iz zatvora u sud, imajući u vidu da bez prisustva punomoćnik­a ne želi da odgovara na pitanja.

Nakon takvog objašnjenj­a Simović se obratio sudu i zamolio da ga više ne dovoze na suđenje ukoliko ne dođe Kalinić.

- Ovo je veliki put, veliki je trošak i sve ovo mi je mnogo stresno. Postoji drugi način, saslušajte me videolinko­m - reči su Simovića.

Inače, on je već 11 godina iza rešetaka i u odnosu na poslednje pojavljiva­nje u sudnici, vidno je smršao i osedeo. Na suđenju je bio u sivom zatvorskom odelu.

I Simović i Kalinić se sada nalaze u srpskim zatvorima gde izdržavaju maksimalne zatvorske kazne zbog učestvovan­ja u ubistvu premijera Zorana Đinđića 2003. godine, ali i zbog drugih zločina koje su izvršili kao pripadnici zemunskog klana, i zbog više ubistava 2004. godine.

n

 ??  ?? U napadu pomahnital­og komšije povređene su tri osobe - aleksandar i marija mičić, kao i saša ilić koji je skočio da ih spase
U napadu pomahnital­og komšije povređene su tri osobe - aleksandar i marija mičić, kao i saša ilić koji je skočio da ih spase
 ??  ?? simović je ranio kalinića 2010. godine u hrvatskoj
simović je ranio kalinića 2010. godine u hrvatskoj

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia