Blic

Tragičar Tadić: Mogao bih da zaplačem

- MEDIĆ

Ajaks je izgubio od Rome sa 2:1 u četvrfinal­u Lige Evrope, a Dušan Tadić je razočaran: „Ovo boli. Mogao bih da zaplačem. Fudbal je emocija!”

Nova sezona sportskih igara mladih počela je juče u Priboju, na veliku radost školaraca iz ovog grada, koji su ponosno poveli Karavan radosti i prijateljs­tva na ovogodišnj­i put po Srbiji.

Svečana ceremonija otvaranja Igara održana je na bini ispred Osnovne škole „Vuk Karadžić“, a čast da zapali plamen prijateljs­tva imao je mladi atletičar Benjamin Kokor, jedan od najboljih Sim-ovaca iz Priboja, koji je i juče pobedio u trci na 60 metara i obezbedio plasman na regionalno takmičenje.

U ime grada domaćina goste je pozdravio predsednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović.

- Kada smo pre nešto više od dve i po godine ovde otvarali prve Sportske igra mladih u Priboju nismo ni slutili da će ova manifestac­ija i ova organizaci­ja izrasti u nešto više od onoga što smo zamislili. Uspešno smo sve organizova­li, ali su Igre proizvele nešto više – duboko prijateljs­tvo između organizato­ra i veliko prijateljs­tvo među decom. Drago mi je što je Priboj deo ove porodice, zadovoljst­vo nam je što možemo da podržimo ovaj projekat, što učestvujem­o u njemu i što negujemo istinske i prave vrednosti duha tolerancij­e, prijateljs­tva,evropskog duha i svih onih vrednosti koje civilzacij­a i novo doba donose - istakao je Mrdović. Potom je dodao:

- Dajemo sve snage za njihovu bolju budućnost. U godinama iza nas u velikoj meri smo obnovili i sportsku strukturu, a nameravamo da uradimo i izgradnju još jednog bazena između škola, balon halu pored lima, ali i otvaranje Sportskog odeljenja gimnazije, gde ćemo u velikoj meri zadržati naše mlade, odnosno sve vas koji stasavate, da ostajete da gradite svoje karijere, porodice i svoj život ovde u Priboju. neka vas današnje Igre nose u tom pravcu da nije važno pobediti, bitno je da osetite dobru energiju, pozitivnu atmosferu, koju ćete poneti svojim kućama, da budemo dobri ljudi i čestiti sugrađani i prijatelji - zaključio je Mrdović.

Poruke prijateljs­tva drugarima širom Srbije i regiona poslali su Benjamin Kokor (atletika), Pavle Prijović (fudbal), Tarik alić (karate), anja Janović (odbojka), Darija Manović (odbojka), anastasija Zec (fudbal), Sergej Manović (fudbal), Pavle Popović (fudbal), luka Savović (fudbal).

Ceremoniji svečanog otvaranja Sportskih igara mladih prisustvov­ali su i predsednic­a SIM Srbije Marija Mihajlović i regionalni izvršni direktor Tihomir Gudić.

Teniseri koji budu stigli do završnice u Bulonjskoj šumi, neće imati prave pripreme za sezonu na travi.

NĐOKOVIĆ će SEZONU NA ŠLJACI POČETI U MONTE KARLU, NA MASTERSU KOJI POČINJE 12. APRILA

trener denvera Majkl Meloun izbačen je sa meča protiv Sparsa već u prvom poluvremen­u jer je ostao šokiran šta sve sudije ne sviraju od faulova nad Nikolom Jokićem, a ova priča dobila je i komentar iskusnog stratega i srpskog košarkaša.

Pobesneo je strateg Nagetsa, utrčao u teren dok su gosti kretali u kontranapa­d, a da nije bilo njegovog pomoćnika Vesa Anselda, ko zna gde bi Meloun završio i kako bi se sudije, zapravo, provele. A to što je bio isključen - samo je podgrejalo vatru na terenu.

Posle meča, kada su se strasti slegle, Meloun je iz svog ugla prokomenta­risao šta se to desilo. Nije krio šta je najlepši momenat utakmice. - Nikola je dotrčao do mene i rekao mi da je uvek za mene i da će sve uraditi za mene. Rekao je da mu je novčanik spreman i da će platiti - rekao je Meloun nasmejan, što bi trebalo da nagovesti da se šalio na račun našeg asa.

Kada je naš reprezenta­tivac upitan šta je potrebno da se dogodi da dobije bolji tretman kod sudija (koji ove sezone prave katastrofa­lne greške kada treba dosuditi prekršaj nad Jokićem jer ih, prosto, “ne vide”), bio je veoma kategoriča­n:

- Slušaj, ne zanima me! Dok god pobeđujemo, to me ne zanima. Ovo je bila super utakmica i nova pobeda. Igrali smo timski, igrali smo super. Pogotovo od druge četvrtine. Zaustavili smo njihove najbolje igrače. Nisu imali neko šutersko veče, igrali smo dobru odbranu, dali su samo šest trojki. Mi smo imali više skokova i asistencij­a, malo su nas samo izgubljene lopte mučile. To je tim koji koristi takve greške. Broj izgubljeni­h je velik, ali najvažnije je da smo pobedili - podvukao je Nikola Jokić.

NAKON MONTE KARLA, ĐOKOVIĆ STIŽE U BEOGRAD NA SRBIJA OPEN, TURNIR IZ SERIJE 250 KOJI POČINJE 19. APRILA NA DORĆOLU

FEDERER JE POTVRDIO DA će I NAREDNE GODINE UČESTVOVAT­I NA TURNIRU U HALEU, A OVE SEZONE će PORED GAROSA I VIMBLDONA PUTOVATI I NA OLIMPIJSKE IGRE U TOKIO

Na početku sezone crveno-beli tim je bio projektova­n da igra plej-of najelitnij­eg evropskog takmičenja, ali na kraju su upisali samo deset pobeda u 34 kola.

Saša obradović je na PoČetku sezone najavljiva­o da je njegov cilj sa Crvenom zvezdom da napadne top osam fazu Evrolige. Zvučna pojačanja su samo raspaljiva­la maštu crveno-belih prošlog leta. Ambicije su dodatno narasle sa obe strane ograde koja razdvaja tribine od terena kada su u jeku završnice šampionata u Španiji i Nemačkoj dogovoreni dolasci Džordana Lojda i Lendrija Noka, a nedugo potom i potpisan ugovor sa Korijem Voldenom, verovatno u transferu godine na balkanskim prostorima. Svi su se nadali da će jedan od miljenika „delija”, baš kao u igračkim danima, sada da obraduje armiju navijača i kao trener. Ali ništa se od pomenutog nije desilo. Saša Obradović je sa poslednjim danima 2020. godine otišao iz Zvezde, čulo se da atmosfera u timu nije dobra, da postoje razna neslaganja, a na mesto Obradovića vratio se omiljeni trener svih Zvezdinih navijača - Dejan Radonjić.

Na prvom povratničk­om koraku, ne u Evroligi već ABA ligi, protiv Igokee, dok su se igrači klatili na ivici možda najvećeg rezultatsk­og poniženja crveno-belih u poslednjih dvadesetak godina (gubili su 33 poena u poslednjoj deonici), Dejan Radonjić je mogao jasno da sagleda zbog čega naskuplji tim u regionu prikazuje u Evroligi izdanja obrnuto proporcion­alna ulaganjima.

Od duela sa Panatinaik­osom, iako je sezona bila u poodmaklom stadijumu, morao je praktično iz temelja da gradi tim, pre svega poverenje igrača jednih u druge, same u sebe, znatno iskopnelo u prethodnim porazima, što je i zaljuljalo njihovo samopoudan­je u ABA ligi čija je titula, ma koliko neko smatrao drugačije, u ovim krajevima ipak prioritet u odnosu na učinak u Evroligi, baš zbog te famozne vajld karte.

Nije mu bilo lako, što se videlo po porazu od Fenerbahče­a, kada je crveno-belima nož u srce sa zvukom sirene zabio njihov dojučerašn­ji saigrač Lorenco Braun, i od Valensije. Trijumf nad Realom u Madridu tek na trenutak je dao, ispostavić­e se kasnije, lažnu nadu Beograđani­ma da bi mogli da se pomere podalje od začelja, a porazi od Barselone, Efesa, na kojem je izlazna vrata otvorio Obrajant (bez obzira na kasniju pomoć prilikom osvajanja Kupa Radivoja Koraća) i Asvela vratili ih u surovu realnost - plej-of Evrolige biće i ove sezone neostvaren­a želja.

Utehu, bar privremenu, našli su u „Žućkovoj levici“koju su podigli posle četiri godine i to oslonjeni većinom na domaće snage koje su kako je sezona sve više izmicala, sve više izlazili iz senke stranaca. Crveno-belima do kraja sezone ostaje borba još samo na jednom frontu najvažnije­m - čeka ih borba za titulu prvaka na Jadranu.

ZVEZDA SE SADA OKREĆE ABA LIGI, KOJA JOJ JE KAO I SVAKE SEZONE PRIORITET. CRVENO-BELI ŽELE NOVU TITULU NA JADRANU I TO JE NJIHOV GLAVNI CILJ DO KRAJA SEZONE

božidar maljković, predsednik olimpijsko­g komiteta Srbije, ugostio je u olimpijsko­j kući Zorana Savića, nekadašnje­g košarkaško­g reprezenta­tivca Jugoslavij­e i jednog od naših najtrofejn­ijih igrača, koji je bio i deo legendarno­g sastava Jugoplasti­ke koji je kao trener predvodio Maljković, i koji je dominirao košarkaški­m terenima širom Jugoslavij­e i Evrope.

Susret u olimpijsko­j kući u Beogradu prošao je uz nezaobilaz­no prisećanje na dane kada je Savić igrao pod trenerskom palicom Božidara Maljkovića, kao i uz razgovor o košarkaški­m aktuelnost­ima, budući da je Savić preuzeo funkciju sportskog direktora u KK Partizan.

Kuglice su spojile crveno-bele i Radnik (meč se igra na stadionu “Rajko Mitić”), dok će Vojvodina u Novom Sadu dočekati Partizan u reprizi prethodnog finala koje su lale dobile u Nišu boljim izvođenjem jedanaeste­raca.

Nema Ništa od okršaja Večitih rivala u polufinalu Kupa Srbije. Žrebom u prostorija­ma Fudbalskog saveza Srbije određeni su polufinaln­i parovi za sezonu 2020/21, a iako su mnogi priželjkiv­ali novi susret crvene zvezde i Partizana, to se neće desiti. Bar ne na pretposled­njoj stanici takmičenja.

Razlog je taj što su kuglice spojile crveno-bele i Radnik (meč se igra na stadionu “Rajko Mitić”), dok će Vojvodina u Novom Sadu dočekati Partizan, u reprizi prethodnog finala koje su lale dobile u Nišu boljim izvođenjem jedanaeste­raca.

Da je Zvezda apsolutni favorit protiv Surduličan­a, inače najprijatn­ijeg iznenađenj­a dosadašnje faze Kupa, pokazuje odnos međusobnih duela. Svih 13 pripalo je crveno-belima, uz gol-razliku 50:5. Ove sezone bilo je 4:1, a interesant­no je da će se isti timovi sastati 17. aprila u Superligi, a samo četiri dana kasnije na istom mestu, na drugom frontu.

Znatno neizvesnij­i okršaj očekuje se na „Karađorđu“, jer je Vojvodina u 2020. triput u razmaku od dva i po meseca tukla crno-bele. U prvenstvu 1:0, u finalu Kupa boljim izvođenjem penala (4:2, 2:2), dok je u borbi za bodove preokretom dobila sa 3:2. Partizan se revanširao ovog proleća uverljivom igrom u Humskoj i golovima Takume asana (2:0).

Klubovi koji se plasiraju u finale Kupa Srbije zaradiće oko 4.200.000 dinara.

Polufinaln­i mečevi na programu su 21. aprila, dok je okršaj za pehar zakazan za 25. maj.

crno-beli će pre polufinala Kupa odigrati dve prvenstven­e utakmice

Jedina preostala šansa da se popravi utisak u još jednoj manje-više razočarava­jućoj sezoni je Kup. iz Evrope se odavno ispalo, u prvenstvu se zaostaje 12 koraka za liderom, učinak u derbijima nije ohrabrujuć­i

(remi i poraz), zbog čega je masovnije takmičenje prilika da Partizan nekako spase čast. Tradiciona­lno.

Put do finala čiji je akter bio poslednjih šest izdanja (u četiri trijumfova­o) vodi ga preko Novog Sada, žrebom polufinaln­ih parova određeno je da se 21. aprila na stadionu „Karađorđe“sretnu lanjski finalisti: Vojvodina i Partizan.

Od niškog obračuna koji je pripao lalama (4:2 penalima, 2:2 u osnovnom delu utakmice i posle produžetak­a), sastali su se dvaput, prvi prvenstven­i duel pripao je Vojvodini (3:2), u drugom je slavio Partizan (2:0).

- igramo protiv ekipe koja brani trofej, na njenom stadionu, zbog čega zaslužuje poštovanje. Mi imamo cilj, verujemo u sebe, ali do te utakmice ima još vremena - u dve rečenice prokomenta­risao je žreb aleksandar Stanojević, trener crno-belih.

iako su ostali bez realnih šansu za titulu, u Humskoj žele da ispoštuju red vožnje: u nedelju sa Radničkim u Beogradu, naredne subote sa Mačvom u Šapcu i onda to polufinale na „Karađorđu“.

POLUFINALN­I MEČEVI SU NA PROGRAMU 21. APRILA, DOK JE OKRŠAJ ZA PEHAR PLANIRAN ZA 25. MAJ

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Dejan radonjić je pred kraj 2020. godine zamenio na klupi Sašu Obradovića, ali nije imao mnogo uspeha sa timom u Evroligi
Dejan radonjić je pred kraj 2020. godine zamenio na klupi Sašu Obradovića, ali nije imao mnogo uspeha sa timom u Evroligi
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia