Blic

Tozovać ispraćen uz suze i „siolinoi ne sviraj“

- BOZAKLSIĆ

iegendarni pevač Predrag Živković Tozovac juče je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na novom groblju u Beogradu, u prisustvu članova porodice i velikog broja prijatelja i kolega. neutešna udovica slavnog pevača emilija Mima sve vreme je od bola bila skrhana, a Tozovac je ispraćen uz pesmu „Violino, ne sviraj”, koju je odsvirao harmonikaš Aleksandar sofronijev­ić.

Pevač je sahranjen sa šalom Crvene zvezde, čiji je bio veliki i vatreni navijač. nakon pesme „Violino, ne sviraj”, muzičari su odsvirali i „Jesen u mom sokaku”. sahrani su prisustvov­ali brojni pevači, među kojima su bili Merima njegomir, lepa lukić, Ana Bekuta, era Ojdanić, dragan kojić keba, Aco Pejović i drugi. Pevačeva koleginica Merima njegomir održala je emotivni govor. - Zajedno smo prošli svet, obišli Ameriku, Australiju i mnoge druge kontinente. Ti si nam svima svoju sopstvenu dušu iznosio putem svojih stihova. do sada si živeo sa nama, a od sada je tvoje mesto u našim srcima i dugo ćeš živeti tu. svi osećamo odlazak našeg Toze kao lični gubitak, otišao je najbolji među nama. Mnogo vode će proteći da se rodi još jedan ovakav Tozovac - rekla je između ostalog pevačica. I Milutin Popović Zahar odao je počast Tozovcu.

- dragi moj prijatelju, drugaru, mnogo mi je teško da izrazim bol koju osećam za tobom. stalno si mi u mislima od kad sam čuo tu tužnu vest da si nas napustio. dragi moj Tozo, bila mi je čast što smo se družili u istom vremenu. Bio si moj idol i učitelj na putu ka narodnoj muzici. niko tako kao ti nije osećao nju. Bili smo braća po pesmama, po peru i lepoti naših stihova. svi moji i tvoji prijatelji, tvoja supruga Mima i porodica izgubili smo mnogo tvojim odlaskom. Uvek ćemo se sećati tvog božanskog glasa, tvog osmeha, ruku i očiju - kazao je Zahar.

Podsetimo, u toku jučerašnje­g dana održana je i komemoraci­ja, na kojoj je udovica legendarno­g Tozovca sve vreme plakala i jedva stajala od tuge i bola. Brojne kolege došle su u dvoranu da se oproste od Tozovca i odaju mu počast, a među njima su, pored lepe lukić, i Željko Joksimović, neda Ukraden, snežana Babić sneki, Ana Bekuta, Merima njegomir, saša Matić i mnogi drugi.

Predrag Živković Tozovac preminuo je 6. aprila u 85. godini, od posledica virusa korona.

 ??  ??
 ??  ?? ↘
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? NEDA UKRADEN SA ĆERKOM ISPRATILA DUGOGODIŠN­JEG PRIJATELJA
NEDA UKRADEN SA ĆERKOM ISPRATILA DUGOGODIŠN­JEG PRIJATELJA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia