Blic

Preminula trudnica iz Kostolca zaražena koronom

Žena u četvrtom mesecu trudnoće I. M. (32) iz Kostolca, koja je bila pozitivna na virus korona, preminula je u petak uveče u Opštoj bolnici u Požarevcu. Iza sebe je ostavila petoro dece.

-

Kako su naveli iz Opšte bolnice u Požarevcu, trudnica je u veoma teškom stanju primljena u njihovu ustanovu u petak uveče u 19.10 sati. Već na prijemu je bila u polusvesno­m stanju i vitalno ugrožena, a pritisak joj je bio nemerljivo nizak. Od tegoba su dominirali bolovi u donjem delu stomaka, leđima, jak kašalj i bol u grudima.

- Po hitnom postupku pregledali su je ginekolog, kardiolog, radiolog i hirurg. Nakon ultrazvučn­ih pregleda srca i abdomena, pacijentki­nja je podvrgnuta hitnoj hirurškoj intervenci­ji prilikom koje je ustanovlje­no unutrašnje krvarenje usled pucanja ulkusa (čira) na želucu - saopštili su iz bolnice, a preneo je portal “Telegraf”.

Ekipa lekara iz Opšte bolnice u Požarevcu učinila je sve da spase život trudnice, ističe se u saopštenju, ali je žena nažalost preminula ubrzo po okončanju operacije.

- Laboratori­jske analize, između ostalog, pokazale su enormno nizak nivo hemoglobin­a koji je bio 12, a referentna vrednost je iznad 120. Nivo eritrocita (crvena krvna zrnca) bio je 30 puta niži od graničnih vrednosti. Sve to ukazuje na

Bila je podvrgnuta hitnoj hirurškoj intervenci­ji prilikom koje je ustanovlje­no unutrašnje krvarenje usled pucanja čira na želucu

veliki gubitak krvi pre intervenci­je lekara - naveli su iz bolnice.

Dodali su da je pacijentki­nji odmah na prijemu urađen antigenski test, koji je potvrdio da je pozitivna na virus korona te nije moguće tvrditi da je smrtni ishod povezan za koronom. Takođe, ustanovlje­no je da je njen suprug u izolaciji zbog kovida.

Inače, žena je bila u četvrtom mesecu trudnoće, šeste po redu (majka je petoro dece), saopštili su iz bolnice.

Podsetimo, početkom ove nedelje u KBC “Dr Dragiša Mišović” preminula je porodilja stara 29 godina zaražena virusom korona, dok je beba u dobrom stanju. Od posledica korone letos su u našoj zemlji preminule dve trudnice. Jedna je bila iz okoline Doljevca (27), koja je dan ranije izgubila bebu, a druga iz Vranja (34), čija se beba srećom oporavila.

 ??  ?? Na prijemu u bolnicu je potvrđeno da ima koronu
Na prijemu u bolnicu je potvrđeno da ima koronu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia