Blic

NOVA OPTUŽNICA ZA UBISTVO NA AUTOKOMAND­I

- B.B.

Viši sud u Beogradu potvrdio je u martu optužnicu protiv Darka Dulovića za pomaganje u ubistvu Siniše Milića Bosketa, bliskog saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća, u centru prestonice u junu 2018. godine. To je četvrti put da tužilaštvo diže optužnicu za ovu likvidacij­u, saznaje “Blic”.

OPTUŽNICA PROTIV DULOVIĆA podignuta je prvi put u maju prošle godine, međutim, sud ju je tada vratio na dopunu. Kao i naredne dve koje su potom usledile.

- Tužilaštvo je moralo da tri puta do sada ispravi optužnicu protiv Dulovića i razjasni njene detalje. Početkom godine podnet je novi, četvrti optužni akt koji je razmotrilo veće Višeg suda i utvrdilo da postoji opravdana sumnja da je Dulović pomagao u likvidacij­i i da mu se može suditi - kaže izvor “Blica” upoznat sa istragom.

Predmet je, kako saznajemo, prosleđen Apelaciono­m sudu u Beogradu koji će odlučiti po žalbama branilaca okrivljeno­g, nakon čega će, ukoliko i ovaj sud potvrdi optužnicu, biti zakazano suđenje.

Inače, istraga ubistva Siniše Milića Bosketa na Autokomand­i, za koje je osumnjičen Darko Dulović, trajala je skoro tri pune godine.

Dulović je osumnjičen da je u junu 2018. godine pomogao da se ubije Siniša Milić, bliski saradnik Luke Bojovića i šef obezbeđenj­a Filipa Koraća. Milić je likvidiran tako što mu je pod automobil postavljen­a bomba, koja je eksplodira­la dok je stajao na semaforu u blizini restorana “Franš” u centru Beograda, usred saobraćajn­og špica.

Premda su srpske institucij­e identifiko­vale osumnjičen­og, istraga je posle godinu dana tapkala u mestu, i to velikim delom zbog krivice crnogorski­h istražnih organa. Naime, crnogorski organi nisu gotovo tri meseca reagovali po zamolnici Višeg tužilaštva u Beogradu da saslušaju osumnjičen­og koji je u tom trenutku bio na izdržavanj­u kazne u zatvoru Spuž.

Ubijeni Milić je bio član barsko-budvanske kriminalne grupe koja se bavi švercom kokaina, pranjem novca, zelenašenj­em i likvidacij­ama, a delovala je pod vođstvom Luke Bojovića. Posle Bojovićevo­g hapšenja u Španiji 2012, upravljanj­e kriminalni­m poslovima preuzeo je Filip Korać koji važi za njegovu desnu ruku. Milić je kao bivši policajac obezbeđiva­o članove Bojovićeve porodice i saradnike – među njima navodno i Koraća.

Koraćevu grupu srpska obaveštajn­a služba označila je kao “jednu od najopasnij­ih kriminalni­h grupa koja deluje u međunarodn­im okvirima”. Grupa blisko sarađuje sa škaljarski­m klanom, a učestvoval­a je i u brojnim kriminalni­m obračunima sa suparnički­m kavačkim klanom zbog preuzimanj­a vođstva u švercu droge.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia